Primarul din Călinești a vorbit despre „transferul de putere” de la el către fata lui, viitorul primar

de | 03.08.2024 20:00 | Din ediția tipărită, Politic, Rural

În Argeș se poartă cuplurile tată – fiică sau tată-fiu la conducerea primăriilor. Aflat într-o situație juridică extrem de complicată, primarul din Călinești, Mihai Georgescu, și-a trimis fiica să candideze. Iar fiica a candidat și a câștigat. Georgescu recunoaște că i-a cam stricat copilului viitorul într-o carieră diplomatică și că a cam adus-o să candideze împotriva voinței, dar e extrem de fericit că, dintr-un anume punct de vedere, va fi în continuare la cârma localității, mai ales că el și fiica sa au aceeași… „chimie politică”

„A fost ușor pentru cetățean să înțeleagă transferul de putere de la mine la Ioana Georgescu”

”Predau mandatul cu mare drag, pentru că îl predau unei tinere care știe ce are de făcut și îi voi fi alături ori de câte ori îmi va cere sprijinul. Este cea mai mare bucurie a mea, este o satisfacție mult mai mare decât dacă aș fi fost tot eu primar. Urmașul meu la Primăria Călinești este o domnișoară destoinică. Nu că este fata mea, dar vine după trei ani de muncă la Ambasada României în Cairo. Și acum lucrează acolo. Vine cu o expertiză, cu un portofoliu de relații economice și politice. A și organizat multe forumuri. Mi-a fost alături în această perioadă a mandatului de patru ani, a fost implicată de la distanță. În primă fază nu a fost foarte încântată, pentru că dorea să-și urmeze cariera diplomatică, dar a înțeles că poate face lucruri frumoase pentru comunitatea în care s-a născut.”, a declarat viitorul fost primar Mihai Georgescu, la o televiziune locală.

„Modest” din fire, acesta susține că fiica a obținut victoria „datorită activității mele” și adaugă că „a fost ușor pentru cetățean să înțeleagă transferul de putere de la mine la Ioana Georgescu”.

Mihai Georgescu lasă de înțeles că, în viitorii patru ani, va avea în continuare un cuvânt de spus în cadrul primăriei, mai ales că… „noi avem o chimie și pe linia asta politică. Ea simte ceea ce doresc eu, eu la fel simt… Noi preluăm ceea ce doresc cetățenii. Și la ea, și la mine, ușa va fi deschisă pentru toți cetățenii.”

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

A fost confirmat un nou caz de infectare cu virusul West Nile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești | Mihai Georgescu | Primăria Călinești

Ultimele articole