Bradu. O nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor și a pisicilor

de | 05.08.2024 09:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Sterilizarea este unica soluție pentru a stopa fenomenul animalelor abandonate pe marginea drumului și al haitelor de câini care ne dau fiori. Doar prin castrarea patrupedelor se poate diminua înmulțirea necontrolată a animalelor, plus că este și o procedură obligatorie pe care deținătorii de animale de curte au obligația să o aplice.

Pentru a veni în sprijinul comunității locale, Primăria Bradu în colaborare cu Asociația TIERHILFE HOFFNUNG și DSVSA Argeș organizează campanii de sterilizare și microcipare gratuită a animalelor de companie. Următoarea sesiune de acest tip va avea loc pe data 8 august, în Geamănă, în incinta Unității Militare, unde se vor amenaja cabinetele mobile.

Această campanie va fi urmată și de altele, care vor avea loc conform următorului calendar:

  • 11 septembrie – Bradu de Sus,
  • 8 octombrie – Geamăna,
  • 7 noiembrie – Bradu de Sus.

Primăria Bradu va achiziționa microcipuri și carnete de sănătate pentru patrupede. Microcipările gratuite vor fi realizate cu ajutorul doctorului veterinar Viorel Fetelea. După microcipare, animalele vor fi trecute în registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân şi vor avea carnet de sănătate.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Lista drumurilor judeţene în care urmează să se investească

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | Bradu de Sus | Geamăna