ANM anunță o achiziție importantă. Vor permite monitorizarea umidității și temperaturii solului

de | 05.08.2024 18:48 | Administrație, Național

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță achiziționarea a 66 de senzori de umiditate a solului. Această nouă investiție are o contribuție importantă, prin datele furnizate facilitând monitorizarea la nivelul teritoriului agricol al țării a fenomenului de secetă pedologică, potrivit informării celor de la ANM.

Cei 66 de senzori de umiditate a solului au fost achiziționați conform Contractului nr. 1502 din 18.03.2024, încheiat între SC iQual Tech SRL şi Administrația Națională de Meteorologie R.A. – dn cadrul Obiectivului 4 “Extinderea modernizării rețelei naționale de stații meteorologice automate”, lot 3 „Furnizarea și instalarea de sisteme portabile de măsurarea umidității solului și sisteme profesionale integrate fixe (Stații agrometeorologice automate-AWS)” aferent Proiectului “Modernizarea infrastructurii de monitorizare și avertizare a fenomenelor hidro-meteorologice severe în vederea asigurării protecției și a bunurilor materiale – INFRAMETEO” cod SMIS 2021+ 320849. ANM anunță în comunicatul publicat că în data de 11 iulie a avut loc la sediul din București recepția produselor livrate de firma SC iQual Tech SRL, conform Contractului de achiziție publică de produse nr. 1502 din 18.03.2024. Noile echipamente, 66 de senzori de umiditate a solului, vor permite monitorizarea umidității și temperaturii solului la nivelul stațiilor meteorologice cu program agrometeorologic din cadrul Rețelei Naționale de Agrometeorologie. Datele furnizate de la stațiile cu programagrometeorologic de pe teritoriul țării, prin intermediul senzorilor achiziționați, vor constitui un important suport atât în activitatea operativă desfășurată în cadrul Serviciului de Agrometeorologie, cât și în activitatea altor autorități naționale de importanță strategică (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, etc.) și adiferiților beneficiari din domeniul agriculturii.

Totodată, potrivit sursei citate, această nouă investiție are o contribuție importantă, prin datele furnizate facilitând monitorizarea la nivelul teritoriului agricol al țării a fenomenului de secetă pedologică, în vederea realizării unui management agricol eficient.

Sursă foto: Facebook ANM.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Condimentul cu multiple efecte. Scade riscul de carii dentare și desfundă căile respiratorii blocate de gripă și răceală

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole