Sprijin pentru România. O nouă tranșă de 250 de lei pentru 2,6 milioane de beneficiari

de | 06.08.2024 09:45 | Național, Politic

Vești bune pentru românii vulnerabili!
Persoanele cu venituri mai mici de 2.000 de lei vor primi și în luna august ajutor pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei.
Senatorul Dănuț Bica amintește faptul că acest program de ajutorare a fost demarat în anul 2022 de Guvernul Nicolae Ciucă, în urma negocierilor purtate cu oficialii europeni de fostul ministrul al Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș. De el beneficiază în prezent 2,6 milioane de români.
„România folosește fonduri europene pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. Persoanele cu venituri mai mici de 2.000 de lei vor primi și în luna august ajutor pentru alimente și mese calde. În cursul anului 2024, se acordă șase tranșe în valoare de câte 250 de lei.
Programul a fost demarat în 2022 de Guvernul Nicolae Ciucă, în urma negocierilor purtate cu oficialii europeni de fostul ministrul al Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș.
Sprijinul material pentru categoriile de populație vulnerabile are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana, prin acordarea unor tichete sociale, pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde. Beneficiarul poate să opteze pentru produsele alimentare sau pentru masa caldă.
De acest sprijin beneficiază:
« Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei/lună;
« Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei/lună;
« Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie;
« Familiile monoparentale, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie;
« Persoanele care primesc ajutor de incluziune și persoanele fără adăpost.”, este mesajul transmis de Dan Motreanu, prim-vicepreședinte și europarlamentar PNL, citat de senatorul Dănuț Bica.
Foto: Facebook Bica Danut
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica