”Elevii Întreabã”. Campania națională de educație sexuală a început în Argeș

de | 07.08.2024 17:37 | Județean, Lifestyle

Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești și Colegiul Național ”Vlaicu Vodã” din Curtea de Argeș sunt cele douã instituții de învãțãmânt care au avut o contribuție esențialã în conturarea campaniei ,,Elevii Întreabã”, al cãrei scop este acela de a revoluționa educația sexuală în România, potrivit comunicatului remis presei.

Ca reacție la situația critică din România cu privire la numărul de sarcini din mame minore, Surecheck, o marcă de teste de sarcină lider pe piața românească, alături de Asociația YouStars au lansat o campanie unică pentru a spori nivelul de educație sexuală în rândul tinerilor. Această inițiativă are la bază un sondaj realizat în rândul a peste 150 de elevi de la două licee de referință din județul Argeș. Campania include două videoclipuri animate adaptate pentru fete și băieți, în cadrul cărora sunt abordate subiecte solicitate chiar de curiozitatea și întrebările tinerilor. Inițiate de Surecheck și executate în colaborare cu Asociația YouStars, conținutul acestor animații a fost dezvoltat pe baza informațiilor adunate de la peste 150 de elevi, în cadrul unui sondaj realizat în luna Mai 2024, la două licee etalon din județul Argeș. Potrivit sursei citate,  elevii au pus întrebări despre sexualitate, la care au primit răspuns de la diverși specialiști precum psihoterapeuți, ginecologi, psihologi și sexologi.

”Prin aceste animații, Surecheck și Asociația YouStars își propun să ofere informații corecte, să spulbere miturile și să încurajeze discuțiile deschise despre subiecte cruciale precum prevenirea sarcinilor nedorite, infecțiile cu transmitere sexuală și importanța consimțământului”, a declarat Cosmin Neacșu, fondatorul Asociației YouStars, potrivit sursei citate. 

”Surecheck se dedică susținerii educației sexuale responsabile a tinerilor. Acest proiect aduce informații esențiale direct elevilor, tratând curiozitățile și preocupările acestora cu perspective din partea profesioniștilor”, a adăugat Bianca-Ioana Conovaru, Senior Brand Manager la Unicoms Switzerland GmbH.

România este țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană, statisticile recente indicând că jumătate din nașterile prin care trec tinerele cu o vârstă sub 15 ani din UE provin din România. În ultimii ani, au existat aproximativ 40.900 de nașteri din mame minore, dintre care aproximativ 3.700 au fost mame cu vârste mai mici de 15 ani.

Aici – puteți urmări animația educativă în care Surecheck răspunde întrebărilor fetelor de liceu.

Aici –  puteți urmări animația educativă în care Surecheck răspunde întrebărilor băieților de liceu.

Sursă foto și video: Surecheck.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dr. Adrian Tase, despre trupa Phoenix: ”Este mai mult decât un brand, a devenit o legendă!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: educație | elevi | Phoenix | Pitești

Ultimele articole