(VIDEO) Atenție la scăldat! Doi copii, salvați de pompierii argeșeni după ce au rămas blocați pe un mal

de | 13.08.2024 20:52 | Eveniment, Importante, Județean

Incident nefericit astăzi în municipiul Câmpulung. Din dorința de a se răcori, trei băieți au mers la scăldat în apele Râului Târgului și au fost la un pas de a se îneca.

În timp ce se răcoreau, debitul apei a început dintr-o dată să crească. Speriați, doi dintre aceștia, cu vârstele de 10, respectiv 11 ani, s-au refugiat pe un mal al râului, de unde nu au mai putut să mai plece, iar cel de-al treilea a mers pe malul dinspre zona locuită.

Văzându-se izolați, cei doi minori au început să strige după ajutor.

Din fericire, o locatară dintr-un bloc din apropiere i-a auzit și a alertat imediat pompierii, care s-au deplasat, de urgență, la fața locului cu două echipaje și o barcă.

Aceștia au evaluat rapid situația și în momentul în care s-au asigurat că pot traversa râul în condiții de siguranță, unul dintre paramedicii SMURD le-a sărit în ajutor. Copiii au fost aduși în siguranță pe celălalt mal și, din fericire, micuții s-au ales doar cu sperietura.

 

Atenție la scăldat!

Temperaturile ridicate de care avem parte îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate tragedii, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot.
În cele mai multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.
Foarte important este ca în cazul unei situaţii de urgenţă, să anunţaţi de îndată autorităţile prin numărul unic de urgenţă 112. În astfel de cazuri, fiecare secundă contează.
Pentru a evita pericolul de înec, pompierii argeșeni vă recomandă să respectați următoarele măsuri:
🔴nu lăsați copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitate;
🔴 nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
🔴 nu intrați în apa rece după expunere la soare;
🔴 nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
🔴 dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiți în acest scop doar bazinele special amenajate și supravegheate de personal calificat;
🔴 nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci.

Foto/Video ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Trenurile vor merge mai încet din cauza caniculei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole