Minivacanță în siguranță! M.A.I. va fi la datorie

de | 14.08.2024 17:04 | Județean, Lifestyle

Pompierii argeșeni vor fi la datorie și în această minivacanță prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Acestora li se alătură polițiștii și jandarmii argeșeni.

Pentru ca minivacanța să fie una liniștită, iar argeșenii să se bucure de aceste zile, pompierii sunt pregătiți să intervină zilnic, pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor, sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

În contextul Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, când se așteaptă o participare masivă la slujbele religioase, echipaje de pompieri vor fi prezente pentru a preveni și gestiona eventualele situații de urgență.

Întrucât, în această perioadă mulți oameni aleg să își petreacă timpul în aer liber, pentru a evita evenimentele nedorite, pompierii subliniază importanța prevenirii incendiilor de vegetație, care sunt interzise, precum și respectarea regulilor privind utilizarea focului în aer liber.

Utilizarea focului sau prepararea hranei în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă. În cazul incendiilor de vegetație uscată, arderea se propagă foarte repede, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea flăcărilor.

Un incendiu izbucnit în litiera unei păduri de pe Muntele Tămașu este un exemplu recent, care implică eforturi considerabile din partea echipelor de intervenție.

Referitor la aceste tipuri de arderi, încă de aseară, forțe impresionante din cadrul inspectoratului nostru intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la litiera de pădure de pe Muntele Tămașu, zona Sătic. La misiunea de stingere participă și personal al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Ocolul Silvic, dar și Salvamont.

Este o intervenție extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibile și a terenului accidentat, pompierii neavând posibilitatea de a ajunge la fața locului cu autospecialele.

În continuare, s-a realizat un dispozitiv perimetral de intervenţie, însă acțiunile de stingere sunt îngreunate de condițiile climatice, precum şi de cantitatea mare de materiale combustibile din zona de ardere, care favorizează dezvoltarea rapidă şi propagarea incendiului.”, transmite ISU Argeș

De asemenea, scăldatul în locuri nesigure poate pune viața în pericol. Un incident nefericit a avut loc recent în Câmpulung, unde trei copii au mers la scăldat într-o zonă în care nu era un spațiu amenajat în acest sens. În urma deversărilor din zonă, cursul apei a crescut, iar doi dintre copii au rămas blocați pe un mal al râului, fiind necesară intervenția salvatorilor pentru a-i extrage.

Mai multe informații despre acest subiect AICI.

Pompierii recomandă înotul doar în locuri special amenajate și respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

Pompierii argeșeni transmit cetățenilor să fie precauți și să respecte recomandările pentru a se bucura de o vacanță liniștită și fără incidente.

Pompierii vă doresc zile liniștite și lipsite de evenimente nedorite!”, transmit reprezentanții ISU Argeș

Și jandarmii argeșeni vor fi la datorie

Jandarmii argeșeni, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din județ se vor asigura că evenimentele ce vor avea loc în aceste zile se vor desfășura fără incidente.

b1e8833e 9917 4ff4 8187 4aafddf4931e - Minivacanță în siguranță! M.A.I. va fi la datorie

Pentru această perioadă, Jandarmeria Argeș a dispus suplimentarea efectivelor participante la misiuni, astfel că vor fi prezenți în mai multe locații din județ, după cum urmează:

  • în perioada 09-15 august la manifestările prilejuite de Zilele Municipiului Curtea de Argeș;
  • în perioada 14-15 august la manifestările religioase ocazionate de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului” la Mănăstirea Curtea de Argeș;
  • în ziua de 17 august la manifestările sportive cu ocazia desfășurării meciului de fotbal din Liga a II-a dintre echipele CS Mioveni și FC Voluntari la Stadionul Orășenesc Mioveni.

De asemenea, jandarmii argeșeni vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică și la târgurile tradiționale organizate cu ocazia sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului” în comunele Dârmănești, Beleți-Negrești, Vlădești și Poienarii de Muscel.

Celor care vor merge la munte în această mini-vacanță, sunt sfătuiți să se informeze în prealabil despre starea vremii, să se echipeze corespunzător, să evite contactul cu animalele sălbatice și să nu le hrănească sau să le fotografieze.

Recomandăm cetățenilor care vor participa manifestările cultural-artistice sau religioase să evite implicarea în activități sau acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor, să respecte recomandările forțelor de ordine, dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție, să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmerie sau să apeleze numărul unic de urgență „112”.

În speranța unui sfârșit de săptămână reușit împreună, Jandarmeria Argeș urează “La mulți ani” celor care poartă numele Sfintei Maria și distracție în siguranță tuturor.”, transmit reprezentanții Jandarmeriei Argeș

Foto: IJJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șoferiță de 21 de ani lăsată fără permis în Argeș! Gonea cu 123 de km/h

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dârmănești | Mioveni | Muscel | Poienarii de Muscel | Salvamont | Vlădești

Ultimele articole