Argeș. Șofer din Drăganu sancționat pentru comportament agresiv la volan

de | 16.08.2024 19:00 | Eveniment, Județean

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Oamenii legii au acționat în 158 de filtre rutiere în ultimele 48 de ore efectuând 629 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, pentru abateri la normele rutiere, 465 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 80.000 de lei. Au fost reținute de asemenea 85 de permise de conducere și retrase 39 de certificate de înmatriculare.

Din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 238 au fost depășiri ale regimului legal de viteză, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeș.

Dintre permisele de conducere reținute, ca urmare a săvârșirii unor contravenții, 32 au fost ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 de km/h față de limita legală și alte 10 ca urmare a consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei ce implică răspundere de natură contravențională, astfel conducătorii care au adoptat un comportament cu risc crescut de generare a unor accidente fiind școși din trafic.

Un astfel de exemplu de comportament riscant la volan l-a avut și un bărbat de 44 de ani din Drăganu care a fost depistat de polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 2 Poliție Pitești în noaptea de 14 spre 15 august, în jurul orei 23:00 conducând un autoturism pe bld. Nicolae Bălcescu din municipul Pitești, adoptând un comportament agresiv în timpul conducerii autovehiculului pe drumul public, circulând la distanță foarte mică față de vehiculul din fața sa.

În urma abaterii constatate șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 660 de lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bărbat de 28 de ani din Călinești condamnat la 5 ani de închisoare

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Drăganu | Nicolae Bălcescu | Pitești