Aproape 200 de mașini furate- descoperite la frontiera României în primele șapte luni ale anului

de | 17.08.2024 20:07 | Eveniment, Național

Aproape 200 de autovehicule furate au fost depistate de polițiștii de frontieră, în primele  șapte luni din acest an.

Poliția de Frontieră Română transmite că, în primele şapte luni din anul 2024,  poliţiştii de frontieră au descoperit 188 autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, fiind semnalate ca suspecte a fi furate (149 autoturisme, 11 camioane, 20 microbuze, 5 remorci  şi 3 motociclete), în creştere cu aproximativ 39.3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior (135 autovehicule).

În toate situaţiile, cei implicați s-au ales cu dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost confiscate.

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare) şi P.T.F. Borş (judeţul Bihor), iar persoanele depistate la volanul autoturismelor au fost cetăţeni bulgari, croaţi, greci, moldoveni, sârbi, polonezi, români, turci, unguri şi ucraineni.

Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, în P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat, precum şi la graniţa cu R. Moldova, unde P.T.F. Albiţa (judeţul Vaslui) are cele mai multe astfel de cazuri.

Cum se apără cei care conduc mașinile furate

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul verificărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ci doar le-au cumpărat.

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul verificărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Totodată, parte dintre aceștia au motivat că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor.

Pentru identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor reclamate ca fiind furate în străinătate, sub supravegherea directă a unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră au colaborat cu structurile similare din statele membre UE, realizând un schimb operativ de date şi informaţii, prin intermediul Punctelor şi Centrelor de Contact de la frontieră.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Potrivit sursei citate, principalele ţări de unde proveneau autovehicule suntRomânia, Germania, Marea Britanie, Italia, Franţa, Belgia, Elveţia etc., iar cele mai multe maşini depistate sunt din categoria autoturismelor de lux şi din clasa de mijloc.

Foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă intervenție a salvamontiștilor în Munții Făgăraș! Turistă de 28 de ani rănită

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Belgia | Bulgaria | Franţa | Germania | Giurgiu | Italia | Marea Britanie | Satu Mare | Ungaria | Vaslui

Ultimele articole