A murit Alain Delon. Actorul francez s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani

de | 18.08.2024 10:17 | Eveniment, Național

Este doliu în cinematografia mondială, după ce actorul Alain Delon s-a stins din viață. Legendarul actor francez a murit la vârsta de 88 de ani.

Anunțul trist a fost făcut de cei trei copii ai săi, relatează news.ro

Actorul s-a stins din viață în liniște, la casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi și de familie.

Născut pe 8 noiembrie 1935, Alain Delon a revoluționat cinematografia cu frumusețea sa enigmatică în filme regizate de Clément, Melville și Visconti. Un simbol al industriei cinematografice, Delon a jucat în peste 80 de filme, lucrând cu mari regizori precum Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville și Jean-Luc Godard, și alături de actori legendari precum Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand și Lino Ventura.

Deși rar văzut în filme după sfârșitul anilor ’90, Delon a captat din nou atenția în vara anului 2023, când cei trei copii ai săi au acuzat-o pe doamna sa de onoare, Hiromi Rollin, de abuz. Aceștia au fost implicați într-un conflict public privind starea de sănătate a starului, care suferea de limfom și a suferit un accident vascular cerebral în 2019.

În mai 2019, Delon a fost onorat cu un Palme d’Or onorific la Festivalul de Film de la Cannes, unde a rostit un discurs emoționant: „Este un fel de omagiu postum, dar în timpul vieții mele”. Delon a rămas cunoscut pentru rolurile sale din filmele „Plein Soleil” (1960), „Rocco et ses frères” (1960), „Le Guépard” (1963) și „La piscine” (1969).

Sursă foto:.vanityfair.fr

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Hoață la 84 de ani: A furat un telefon dintr-un magazin

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cannes

Ultimele articole