BAC-ul de toamnă 2024. Mâine încep probele scrise!

de | 18.08.2024 15:43 | Lifestyle, Național

Mâine încep probele scrise din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat 2024, cu proba scrisă la Limba și literatura română. În total, la această sesiune a BAC-ului s-au înscris 33.600 de candidaţi

Ministerul Educației anunță că probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis, în baza actului de identitate, până la ora 8:30. Pentru rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei (3) ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sală de examen. Pot beneficia de prelungirea timpului de lucru candidații cărora li s-a aprobat o solicitare în acest sens, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare. Candidații care dețin materiale/obiecte interzise (telefoane mobile, manuale, culegeri, însemnări etc., precum și alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare) vor fi îndrumați spre o sală special amenajată pentru depozitarea acestora.  În zilele în care sunt programate probe scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.

”Mult succes fiecăruia dintre cei peste 33.600 de candidaţi care s-au înscris la examenul național de bacalaureat, în a doua sesiune organizată în acest an! Încredere și inspirație!

Mâine încep probele scrise, ce se vor desfășura astfel:

  • 19 august: Limba și literatura română
  • 20 august: Proba obligatorie a profilului
  • 21 august: Proba la alegere a profilului și specializării
  • 22 august: Limba și literatura maternă

Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. Primele rezultate se vor afișa pe 26 august, iar rezultatele finale, după contestații, vor fi comunicate pe 30 august.

Mulțumesc tuturor celor ce contribuie, în această perioadă, la desfășurarea examenului!”, a transmis ministrul Educației, Ligia Deca, pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. I-a dat mașina unui tânăr de 18 ani, deși știa că nu are permis

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Ligia Deca | Ministrul Educației

Ultimele articole