Pensii mai mari pentru 3,8 milioane de pensionari

de | 19.08.2024 10:15 | Național, Politic

De la 1 septembrie, milioane de vârstnici vor primi pensii majorate, transmite senatorul Dănuț Bica.
Acesta mai menționează faptul că peste 3,8 milioane de seniori, adică 82% din totalul pensionarilor, vor beneficia de o creștere medie de aproape 27%.
Dănuț Bica mai precizează că în ultimii 4 ani, sub guvernarea liberală, punctul de pensie a crescut cu 60%.
Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, iar deciziile vor fi distribuite până la finalul lunii august”, mai adaugă senatorul.
„Este o lege profund liberală, lucrată în mare parte în mandatul ministrei Raluca Turcan, care pentru oameni înseamnă nu doar creșeterea veniturilor, ci și înlăturarea inechităților. Intrăm în sfârșit într-o logică în care pentru muncă și contribuții egale, se vor acorda pensii egale. Știți bine că de-a lungul timpului au fost și încercări eșuate de recalculare a pensiilor. Acum, printr-un efort comun al Casei Naționale de Pensii Publice, a Ministerului de Finanțe și a Poștei Române, avem o reformă adevărată, care aduce majorări pentru 82% dintre pensionarii României.”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Finanțelor Publice, citat de senatorul Dănuț Bica.
Foto: Facebook Bica Danut
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica | Raluca Turcan