A plouat cu amenzi în Argeș în minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

de | 19.08.2024 15:00 | Eveniment, Județean

Polițiștii argeșeni au fost la datorie, în minivacanța prilejuită de sărbătoarea creștină a Adormirii Maicii Domnului.

Pentru ca argeșenii să se bucure de linişte şi siguranţă în perioada 15-18 august aceștia au desfășurat activităţi de asigurare și menținere a ordinii publice în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Scopul acțiunilor desfășurate de polițiști, în mod independent ori împreună cu reprezentanți ai altor instituții, a fost de:

  • prevenire a faptelor antisociale și asigurarea intervențiilor rapide în situația sesizărilor privind evenimente ce implică intervenția de urgență, precum și
  • protejare a patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor;
  • protejare a populației împotriva actelor de comerț ilicit;
  • prevenire a cauzelor generatoare de evenimente rutiere, îndrumarea și controlul traficului rutier.

În perioada 15-18 august au fost primite de către polițiștii argeșeni 805 solicitări prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112, aproape jumătate dintre acestea (386) impunând deplasarea la locul evenimentului.

Polițiștii au constatat în urma verificărilor că 27 dintre apelurile la 112 au fost false sau abuzive, motiv pentru care au fost aplicate tot atâtea sancțiuni, cu o valoare totală de 49.200 de lei.

Un număr de 222 de filtre rutiere au fost organizate de polițiștii argeșeni. Aceștia au legitimat 4.216 persoane, au verificat 3.076 de autovehicule și au testat 1.334 de conducători auto, pentru consumul de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate un total de 1.859 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare însumată de aproximativ 440.500 de lei, dintre care peste 1.600 au fost abateri de la normele de circulație și 272 la normele de conviețuire socială.

Pe drumurile publice din județul Argeș, au fost sesizate prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 83 de evenimente rutiere, din care 13 au avut drept consecință rănirea unor persoane, restul fiind evenimente rutiere din care au rezultat doar pagube materiale.

Un singur accident a avut urmări grave, fiind vorba deste evenimentul rutier cu pieton, în cursul nopții de 15 spre 16 august, când un pieton a fost accidentat de un autoturism, pe raza localității Mălureni.

Oamenii legii au constatat în această perioadă 1.618 abateri de natură contravențională de la regimul rutier, dintre care 13 au fost contravenții privind consumul de alcool, și 432 de depășiri ale regimului legal de viteză.

Au fost aplicate măsurile complementare de reținere a 115 permise de conducere (dintre care 46 pentru depășiri ale regimului de viteză cu mai mult de 50 de km/h față de limita legală), și retragere a 74 de certificate de înmatriculare, transmite IPJ Argeș.

De precizat că pentru o prezentare completă a măsurilor de siguranță specifice perioadei, transmise de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii au accentuat recomandările adresate persoanelor care au ales zona de munte, aceste recomandări vizând fluența traficului, comportamentul ce previne faptele contra persoanei și contra patrimoniului, dar și comportamentul în privința interacțiunii cu animalele sălbatice.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, peanchetaonline.ro:

Camere subcutanate pentru pacienții care fac ședințe de chimioterapie, la Spitalul Mioveni

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Mălureni | Mioveni