BAC-ul de toamnă 2024. Un candidat din Argeș a fost eliminat din examen

de | 21.08.2024 12:48 | Județean, Lifestyle

Astăzi, a avut loc proba scrisă la alegere a profilului și specializării a BAC-ului de toamnă din 2024. În total, în Argeș, la această probă s-au înscris 674 de candidaţi. Și de această data un candidat a fost eliminate, fiind prins cu telefonul asupa lui. Subiectele se vor publică aici.

La nivelul județului Argeș la proba scrisă la alegere a profilului și specializării s-au înscris 674 de candidați, au fost prezenți 558 de candidați și au absentat 115 candidați, potrivit informării primite de la ISJ Argeș. Un candidat a fost eliminat la Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Pitești, conform metodologiei, pentru tentativă de fraudare a examenului, fiind surprins cu dispozitiv electronic de comunicare asupra lui. La examenul național de bacalaureat, sunt declarați promovați candidații care îndeplinesc, simultan, următoarele condiții: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obținut cel puţin media 6.

Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. Primele rezultate se vor afișa pe 26 august, până la ora 12:00 (pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip prin intermediul căreia își exprimă acordul informat privind faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială (prin creștere sau descreștere). Rezultatele finale, după contestații, vor fi comunicate pe 30 august.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

”Rață” a fost adus în țară. ”Are o condamnare de 5 ani și 4 luni de închisoare pentru proxenetism și spălare de bani”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Pitești | Primăria Orașului Mioveni