O delegație de la Topoloveni merge în Germania. Corul mixt ”Pr. Ion Ionescu“ va încânta publicul din Poessneck

de | 26.08.2024 08:39 | Lifestyle, Topoloveni

O delegație condusă de primarul Gheorghiță Boțârcă alături de membrii corului Casei de Cultură ”Preot Ion Ionescu”, va participa la manifestările prilejuite de zilele orașului Poessneck, Germania. Deplasarea oficială se anunță cu atât mai importantă cu cât administrația locală din Topoloveni va dona gazdelor două costume populare.

Sursă foto: ediție print.

În 1907 învățătorul și folcloristul Dumitru Mihalache pune bazele unui cor al Școlii din Goleștii Bădii și al unui cor bisericesc pe două voci, acesta a fost momentul nașterii corului mixt, ce astăzi poartă numele”Pr. Ion Ionescu“. Din anul 2005, corul din Topoloveni primește numele de Corul mixt “Pr. Ion Ionescu” – numele marelui celui care l-a păstorit și îndrumat peste 40 de ani. De-a lungul anilor, Corul “Pr. Ion Ionescu” a participa la numeroase manifestări culturale de excepție din Argeș, din țară, dar și din străinătate.

Sursă foto: corul mixt Preot Ion Ionescu. Sursă foto: corul mixt Preot Ion Ionescu. Sursă foto: corul mixt Preot Ion Ionescu.

Iată că la sfârșitul acestei luni o delegație, condusă de primarul Gheorghiță Boțârcă alături de membrii corului Casei de Cultură ”Preot Ion Ionescu”, va participa la manifestările prilejuite de zilele orașului POESSNECK, Germania. Astfel, vizita culturală este programată din 31 august până pe 9 septembrie. De-a lungul timpului între cele două localități Topoloveni și Poessneck s-au desfășurat mai multe vizite cultural artistice.

Profitând de această ocazie de excepție, primarul de la Topoloveni a pregătit o surpriză pentru administrația din Poessneck prin donarea a două costume populare (bărbat și femeie) în amintirea delegației de la Jocurile Olimpice din 1936 care a reprezentat România în ținute portului tradițional românesc.

Sursă foto: corul mixt Preot Ion Ionescu.

Delegația României la Jocurile Olimpice din 1936 de la Berlin

Vă reamintim că a XI-a ediție a Jocurilor Olimpice s-a desfășurat la Berlin, Germania în perioada 1 august – 16 august 1936. România s-a clasat pe poziția a 29-a în clasamentul pe medalii. De altfel, a fost nevoie de o întrecere de baraj pentru desemnarea campionului. Astfel, concurenții aflați la egalitate – germanul Kurt Hasse și românul Henri Rang – au parcurs un nou traseu, Rang s-a clasat pe locul al II-lea, obținând medalia de argint la călărie, dresaj individual.

Foto descriptiv.

Sursă foto: corul mixt Preot Ion Ionescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Au reprezentat România la Festivalul Internațional de Folclor din Macedonia de Nord

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Germania | Topoloveni