Nu le pasă! Conduc beți sau fără permis pe străzile din Argeș

de | 26.08.2024 13:15 | Eveniment, Județean

Polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma acestora, oamenii legii au aplicat în acest weekend 288 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 48.000 de lei, au reținut  21 de permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Printre cei care au încălcat regulile de circulație se află și un bărbat de 60 de ani, din Buzoești. Pe 25 august, bărbatul conducea un autoturism pe str. Calea Drăgășani din municipiul Pitești și a fost oprit pentru control. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat
o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sub influența alcoolului a condus și un bărbat de 58 de ani, din Câmpulung. El a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung în timp ce se deplasa pe DC 16 de pe raza comunei Bughea de Sus.

Bărbatul a fost oprit pentru control, a fost testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat o valoare mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere valoarea rezultată, câmpulungeanul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri au fost întocmite documente procedurale conform art. 336 din Codul Penal, iar permisele celor doi argeșeni au fost reținute.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 41 de ani, din Bogați, care conducea un autoturism pe str.
Războieni din municipiul Pitești, deși nu avea permis.

În urma ispravei sale, bărbatul din Bogați s-a ales cu dosar penal.

Din păcate, zilnic sunt argeșeni care aleg să conducă sub influența alcoolului sau fără să dețină permis de conducere, punând astfel în pericol și pe ceilalți utilizatori ai drumului public.

sursă foto focuspress.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un nou început pentru patru pompieri argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bogați | Bughea de Sus | Buzoești | Pitești | Războieni

Ultimele articole