Argeș.Peste nouă hectare de teren mistuite de flăcări

de | 26.08.2024 16:01 | Eveniment, Județean

Incendiile de vegetaţie fac tot mai multe pagube în Argeș.

Pe parcursul zilei, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a patru incendii, în urma cărora au ars vegetație uscată și mărăciniș, flăcările afectând o suprafață de teren de peste nouă hectare de teren.

O primă intervenție a pompierilor a fost în comuna Stolnici, satul Fâlfani, unde au ars aproximativ 800 mp vegetație uscată.

O altă intervenție a salvatorilor a fost în comuna Suseni, satul Cerșani. Aici au fost distruși aproximativ 80.000 mp vegetație uscată și mărăciniș, flăcările manifestându-se și la o livadă pomi fructiferi.

Nici orașul Costești nu a scăpat, iar flăcările au mistuit aproximativ 8.000 mp vegetație uscată de pe str. Alexandriei.

De asemenea, pompierii au intervenit și în comuna Miroși, unde au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată și în jur de 50 ml gard.

Este important ca cetățenii să evite arderile necontrolate, care sunt interzise și pot provoca incendii de amploare.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că acestea se pot extinde rapid și pot avea efecte dezastruoase atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra vieţii şi a bunurilor materiale.

Cele mai des întâlnite cauze probabile de izbucnire ale acestor arderi sunt folosirea intenționată a sursei de aprindere sau utilizarea focului deschis, incendiile fiind produse în urma încercării cetățenilor de a curăța terenurile, dând foc vegetației uscate.

Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise. Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Foto: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

https://anchetaonline.ro/nicoleta-este-in-continuare-de-negasit-185467/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Miroși | Stolnici | Suseni

Ultimele articole