Casa Națională de Pensii explică de ce au fost retrase unele deciziile de recalculare

de | 28.08.2024 13:37 | Economic, Național

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) vine astăzi cu o precizare publică pentru a lămuri informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora unele decizii de recalculare a pensiilor au fost retrase în procesul de transmitere la domiciliul beneficiarilor. Astfel, potrivit infprmării publicate pe pagina de Faxcebook, iată precizările celor de la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) referitoare la retragerea unor decizii de recalculare transmise pensionarilor.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora unele decizii de recalculare a pensiilor au fost retrase în procesul de transmitere la domiciliul beneficiarilor, cei de la CNPP au formulat următoarele precizări:

”Potrivit Convenției încheiate cu C.N. Poșta Română S.A. procesul de distribuire a deciziilor de recalculare emise în temeiul art.144 din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii este în curs de desfășurare, urmând a fi finalizat la data de 31.08.2024;

În acest proces au fost identificate anumite situații care au impus retragerea unor decizii, cum ar fi:

  • Erori în tehnoredactarea adresei de domiciliu/reședință la care trebuiau transmise deciziile de recalculare;
  • Identificarea unor decizii de recalculare emise anterior datei la care a intervenit decesul beneficiarului;
  • Necesitatea unor verificări suplimentare pentru a avea un calcul corect al pensiilor.

Subliniem și cu această ocazie că manifestăm o preocupare permanentă pentru corectitudinea tuturor elementelor cuprinse în deciziile de recalculare iar funcționarii caselor teritoriale de pensii sunt la dispoziția pensionarilor, prin orice mijloace de comunicare, în vederea clarificării tuturor nelămuririlor legate de aceste decizii”, potrivit informării publicate.

Foto descriptiv. Sursă foto: pexels.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

După muncă și răsplată! Piteșteanca Luana Toader, pe podium la Festivalul de la Mamaia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mamaia