Alina Gorghiu: ”Peste 12,4 milioane lei pentru investiții vor fi alocați în Argeș!”

de | 28.08.2024 13:56 | Economic, Pitești

Ministrul Justițiuei și președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, vine cu o veste bună pentru argeșeni: peste 12,4 milioane lei pentru investiții vor fi alocați în Argeș. Mai precis, potrivit informării remise presei de liberalii argeșeni, este vorba de fonduri care vor ajunge la două instituții culturale din județul nostru: Teatrul Alexandru Davila Pitești și Filarmonica Pitești.

”Banii vor merge la două instituții culturale de referință din județ: Teatrul Alexandru Davila și Filarmonica, ambele din Pitești.

În ședința de Guvern de astăzi, a fost aprobat proiectul Ministerului Dezvoltării, condus de colegul meu liberal, Adrian Veștea, care prevede alocarea de la buget a peste 304 milioane lei pentru instituții publice de spectacole din 34 de județe, între care și Argeș.

Teatrului Alexandru Davila din Pitești i-au fost alocați 8.401.112 lei, iar Filarmonica Pitești va primi 4.073.582 lei. Acești bani vor contribui la susținerea activității culturale locale, dar și la dezvoltarea comunității prin educație și promovarea identității culturale argeșene.

Avem nevoie de cultură! Este cea care unește comunitățile, generațiile, idealurile.

PNL este partidul care acordă prioritate educației, culturii și investițiilor, domenii esențiale pentru formarea generațiilor viitoare, apte să facă performanță”, a transmis, potrivit sursei citate, Alina-Ștefania Gorghiu, președinta PNL Argeș și ministra Justiției.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mihai Coteț: ”Acest ultim bastion al mediocrității o să cadă și în sudul României, sunt convins de acest lucru”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Argeș | educație | Filarmonica Pitești | Pitești | Teatrul Alexandru Davila

Ultimele articole