(Video) În Argeș a fost recepționată prima unitate de învățământ realizată cu resurse la Rezervele Statului

de | 29.08.2024 14:43 | Administrație, Importante, Județean

Veste importantă legată de noul an școlar transmisă de Prefectura Argeș. A fost recepționată prima unitate de învățământ realizată cu resurse la Rezervele Statului.

„Prima unitate de învățământ modulară din țară realizată exclusiv cu resurse de la Rezervele Statului va funcționa în Argeș, la Malureni! Copiii despre care vorbea o țară întreagă că fac naveta printr-o pădure, 7 kilometri, au o școală chiar la ei în sat!

Astăzi am făcut recepția!”, transmite Dragoș Predescu, prefectul județului Argeș.

Este vorba despre un număr de 8 containere modulare care au fost amplasate în satul Tufanu.

Preșcolarii vor învăța în cele mai noi spații, iar clasele I-VIII vor învăța pe schimburi.

„Proiectul a presupus ca în locația respectivă să fie turnate platforme betonate, iar odată așezate, containerele să fie legate la apă și curent. Vor exista, astfel, sali de clasă noi, grupuri sanitare, iar unul dintre containere va servi drept spațiu de depozitare lapte-corn!

Din acest an școlar, la Tufanu, copiii vor avea acces la învățământ începând cu grădinița, până acum, doar un vis pentru ei! Preșcolarii vor învăța în cele mai noi spații, iar clasele I-VIII vor învăța pe schimburi.”

Argeș unitate învățământ

Un număr de 204 copii din Tufanu vor învăța la ei în sat.

„S-a încheiat perioada în care făceau naveta într-un mod periculos, prin pădure, în pericol oricând să cadă victime animalelor sălbatice.

Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și așa a devenit posibil ca elevii din Tufanu să aibă școala lor!

A fost munca unei echipe! Demersurile au fost începute de către Radu Perianu din funcția de prefect și le-am finalizat la acest moment! Încă de la început, am avut sprijin central prin Ministra Justiției, Alina Gorghiu. Un factor foarte important a fost Inspectoratul Școlar Argeș. Cătălina Dumitrașcu, inspectorul școlar general adjunct, a mers de mai multe ori la Tufanu până când lucrurile au fost puse la punct.

WhatsApp Image 2024 08 29 at 14.40.17 - (Video) În Argeș a fost recepționată prima unitate de învățământ realizată cu resurse la Rezervele Statului

Au muncit enorm reprezentații Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Le mulțumesc pentru toate eforturile făcute!

Am făcut astăzi recepția școlii. Unitatea de învățământ va fi predată, de către Instituția Prefectului județului Argeș, autorităților locale!”, a mai transmis prefectul județului Argeș.

Argeș unitate învățământ

Foto: Prefectura Argeș / Facebook Dragos Predescu

Totodată și președinta PNL Argeș, Alina Gorghiu a transmis un mesaj în care a vorbit despre prima unitate de învățământ modulară din țară realizată cu resurse de la Rezervele Statului care va funcționa în județul Argeș, la Mălureni.

Aceasta amintește faptul că 8 containere modulare au fost amplasate în satul Tufanu.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

În urma indexării. Din ianuarie sunt așteptate alte majorări ale pensiilor

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: