Argeș. Dosar penal pentru un șofer de 37 de ani prins băut la volan

de | 01.09.2024 20:02 | Eveniment, Județean

Polițiștii rutieri argeșeni împreună cu structurile de ordine publică au acționat în ultimele 24 de ore în 104 filtre rutiere. Au fost efectuate un număr de 382 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, în total 488 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 104.000 de lei. Totodată au fost reținute 33 de permise de conducere și retrase 26 certificate de înmatriculare.

Din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 151 au fost depășiri ale regimului legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute ca urmare a săvârșirii unor contravenții, 18 au fost ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 de km/h față de limita legală și alte 2 ca urmare a consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei ce implică răspundere de natură contravențională.

Printre șoferii depistați băuți la volan s-a numărat și un bărbat de 37 de ani, din Dobrești, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza orașului Topoloveni, iar în urma verificărilor făcute de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au rezultat indicii cu privire la posibilul consum de băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea efectuării analizelor de laborator care să stabilească îndeplinirea condițiilor pentru răspunderea penală, prin stabilirea concentrației de alcool în organism.

Argeșeanului i-a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere i-a fost reținut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ziua și incendiile de vegetație în Argeș! Stop arderilor necontrolate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dobrești | Topoloveni

Ultimele articole