25 de artiști vor expune în cadrul primei ediții a Salonului Argeșean de Arte Vizuale

de | 04.09.2024 13:52 | Județean, Lifestyle

În cadrul primei ediții a Salonului Argeșean de Arte Vizuale vor expune 25 de artiști. Acest proiect vine în fața argeșenilor cu lucrările realizate de artiști plastici argeșeni susținuți pentru a crea fiecare câte trei lucrări de artă plastică. Vernisajul va avea loc joi, 5 septembrie, la ora 13.00, la Muzeul Județean Argeș.

În cadrul sesiunii de proiecte, Salonul Argeșean de Arte Vizuale a obținut 45.000 lei finanțare de la Consiliul Județean Argeș. Proiectul își propune încurajarea, promovarea, motivarea și susținerea artiștilor plastici argeșeni prin oferirea resurselor materiale consumabile cu ajutorul cărora artiștii să creeze și să expună fiecare câte trei lucrări de artă plastică. De asemenea, proiectul își propune completarea colecției de artă plastică a Muzeului Județean cu lucrări de artă modernă donate de artiștii contemporani din județ. (25 de lucrări vor fi donate muzeului, 25 Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Piteşti și 25 de lucrări vor rămâne în atelierele artiștilor plastici).

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

În prima jumătate a anului 2024. A scăzut șomajul în rândul tinerilor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș