S-a lansat proiectul Caravana „Redescoperă Oina”

de | 04.09.2024 18:37 | Județean, Lifestyle

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, împreună cu viceprimarul orașului Mioveni, Ciprian Turlea, președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Argeș și Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, au participat, astăzi, la lansarea proiectului Caravana „Redescoperă Oina”, în care Consiliul Județean Argeș este finanțator.

Proiectul, derulat de Federația Română de Oină, în parteneriat cu Consiliul Judetean Arges, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Școala Gimnazială „George Topârceanu” Mioveni, este menit să readucă sportul național al României, oina, în mediul școlar din județul Argeș. Pentru început, Caravana „Redescoperă Oina” implică profesori de educație fizică și sport din 16 localități din județul Argeș. În cadrul proiectului, aceștia vor participa la un curs de inițiere în oină, unde vor învăța regulile și tehnicile necesare pentru a preda acest sport. De asemenea, vor primi materiale sportive, regulamente, și ghiduri de tactică și metodică specifice oinei. Un alt obiectiv important al proiectului este popularizarea oinei în rândul elevilor. Vor fi instruiți 128 de elevi, care prin interacțiunile lor cu alți colegi și prin jocurile practicate în localitățile lor, vor contribui la creșterea rapidă a popularității acestui sport național.

Sursă foto: FB CJ Argeș.

 „Avem o colaborare veche, reciproc avantajoasă. Nu aveam cum să nu răspundem pozitiv în condițiile în care oina este sportul nostru național și prima atestare documentară a practicării acestui sport este tot în Argeș, la Țițești.

Am mai colaborat și în trecut pe diverse proiecte și cu siguranță vom mai colabora pentru că vedem potențialul pentru acest proiect și cred că promovarea lui ar putea însemna și o alternativă pentru copiii noștri. Având în vedere și implicarea din Mioveni pe zona sportivă vă asigur și de toată deschiderea din partea Consiliului Județean”, a punctat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș, potrivit informării publicate pe pagina de FB a. instituției.

Sursă foto: FB CJ Argeș.

 „Oina a început la Mioveni prin sprijinul Consiliului Local și Primăriei Mioveni. Vom continua să finanțăm acest sport, la fel ca și celelalte ramuri sportive. Vreau să felicit conducerea Consiliului Județean și îmi doresc să dezvoltăm, împreună, oina pentru că este sportul nostru național. Și, pentru că oina a plecat cumva de lângă Mioveni, din Țițești, sper ca împreună să facem front comun și să promovăm identitatea noastră”, a transmis Ciprian Țurlea, viceprimar Mioveni, potrivit sursei citate.

„Foarte multe cluburi, foarte mulți antrenori de oină au plecat din Câmpulung, din Argeș. Am purtat mai multe discuții pe tema acestui proiect și mă bucur că avem, iată, o echipă în Consiliul Județean Argeș, care este și finanțator, în orașul Mioveni, în profesorii de sport din Argeș. Vom continua să sprijinim Clubul Sportiv Star Mioveni pentru a continua performanța deosebită care există”, a transmis Nicolae Dobre, președinte Federația Română de Oină, potrivit informării publicate.

Sursă foto: FB CJ Argeș.

Evenimentul a fost urmat de o demonstrație a echipelor Clubul Sportiv Star Mioveni. În cadrul sesiunii de proiecte, Consiliul Județean Argeș a finanțat acest proiect cu suma de 41.328 lei, iar Federația de specialitate a alocat 42.000 de lei. După finalizarea cursului de inițiere, atât profesorii, cât și elevii vor participa la o competiție de oină, numită „Cupa Argeș”.

Sursă foto: FB CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cum începe noul an școlar în Pitești? ”Ne-am asigurat că elevii noștri vor beneficia de cele mai bune condiții”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ciprian Țurlea | Cornel Popescu | educație | elevi | Mioveni

Ultimele articole