Prins în Argeș cu magnetul la tahograf!

de | 08.09.2024 18:14 | Județean, Eveniment

În zilele de 06 și 07 septembrie, polițiștii Biroului Rutier Pitești au desfășurat acțiuni pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente, ocazie cu care au depistat patru șoferi de autocamioane care nu foloseau corespunzător cartelele tahograf.

Printre aceștia, un bărbat de 49 de ani din Spineni, județul Olt, a fost prins conducând un autocamion cu tahograf digital, dar aparatul era setat pe „Odihnă”, iar autovehiculul era echipat cu un dispozitiv magnetic pentru a bloca înregistrarea corectă a timpilor de condus.

Pentru această abatere, șoferul a fost amendat cu 4.000 de lei, conform OG 37/2007, și dispozitivul magnetic a fost confiscat. De asemenea, autocamionul a fost imobilizat până la respectarea cerințelor privind perioadele de odihnă.

Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora., fiind dispusă și confiscarea dispozitivului care împiedica înregistrarea timpilor de condus.
Totodată, având în vedere că prin aplicarea protocolului tahograf rezultă diminuarea cu 2 ore sau mai mult a perioadei minime de repaus zilnic, a fost dispusă imobilizarea autocamionului până la îndeplinirea cerințelor specific pentru timpi de repaus.”, transmite IPJ Argeș

foto descriptiv tribunasnm.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șoferiță prinsă băută la volan, noaptea, pe străzile din Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Olt | Pitești

Ultimele articole