Canotaj: România a cucerit nouă medalii de aur la Europenele Under-23 din Turcia

de | 08.09.2024 21:11 | Național, Lifestyle

România a obținut un rezultat remarcabil la Campionatele Europene de canotaj Under-23, desfășurate la Edirne, Turcia, câștigând nu mai puțin de nouă medalii de aur. Performanțele remarcabile ale echipajelor românești au fost evidențiate în cele 11 Finale A de duminică.

Potrivit antena3.ro, printre câștigătorii de aur se numără echipajul de patru rame feminin cu cârmaci format din Delia Mirabela Grădinăciuc, Iuliana Isabela Boldea, Estera Vîlceanu, Larisa Bogdan și Rucsandra-Ioana Bucșa, care a înregistrat un timp de 07:16.35, devansând Italia.

De asemenea, echipajul de patru rame masculin cu cârmaci, compus din Cristian-Vasile Nicoară, Ionuț Pavel, Andrei Vatamaniuc, Sergiu Anfimov și Maria-Antonia Iancu, a câștigat cu 06:23.40, în fața Danemarcei.

România a obținut aur și la dublu rame masculin, prin Andrei Mândrilă și Leontin Nuțescu, care au câștigat în fața belarușilor cu un timp de 06:36.63. În proba de dublu rame feminin, Daria-Ioana Dinulescu și Georgiana Blănariu au dominat competiția, terminând cu 07:24.39.

În alte probe, echipajul de patru rame feminin format din Beatrice Piseru, Denisa Cristina Ailincăi, Petruța-Ionela Popa și Georgelia Stoica a câștigat cu 06:52.92, iar Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă s-au impus la dublu vâsle feminin cu 07:04.35. Echipa de patru vâsle feminin, compusă din Mariana-Laura Dumitru, Manuela-Gabriela Lungu, Emanuela Ioana Ciotău și Patricia Cireș, a câștigat cu 06:39.35.

România a obținut aur și în probele de opt plus unu, atât la masculin, cât și la feminin, iar Bianca Camelia Ifteni a fost aproape de podium la schif simplu feminin, clasându-se pe locul patru.

În total, România a participat cu 14 echipaje și a câștigat cele mai multe medalii dintre toate națiunile, consolidându-și astfel poziția de lider în canotajul european Under-23.

Sursa foto: Facebook/ CS Dinamo București

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Aproape 500 de amenzi date de polițiștii argeșeni în weekend

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Antonia | AUR | București | Delia | Dinamo | Italia | Turcia

Ultimele articole