Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în arest preventiv pentru încă 60 de zile

de | 09.09.2024 23:24 | Național, Eveniment

Vlad Pascu, autorul tragicului accident de la 2 Mai din vara anului trecut, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața, va rămâne în arest preventiv pentru încă 60 de zile, conform deciziei de astăzi a Judecătoriei Mangalia. Instanța a decis prelungirea măsurii de arestare preventivă, potrivit news.ro

Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse faţă de inculpatul Pascu Matei – Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. (…) Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpatul Pascu Matei – Vlad, cu datele de mai sus, pe o durată de 60 de zile, de la data de 09.09.2024 până la data de 07.11.2024 inclusiv”, se arată în minuta instanţei.

Decizia nu este definitivă.

Cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu a fost respinsă de instanță, iar această decizie poate fi contestată în termen de 48 de ore la Tribunalul Constanța.

Potrivit sursei citate, în urmă cu o săptămână, Tribunalul Constanța a respins contestația lui Vlad Pascu, confirmând decizia Judecătoriei Mangalia de a menține măsura arestării preventive.

Avocații autorului accidentului de la 2 Mai au argumentat că victimele aveau „cantități destul de mari” de alcool în sânge și urină, încercând să obțină înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu arestul la domiciliu. În replică, avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile victimelor, a precizat că unul dintre tineri nu consumase deloc alcool, iar celălalt avea un nivel de alcoolemie pentru care ar fi primit doar o amendă contravențională.

Următorul termen în dosarul lui Vlad Pascu este programat pentru 20 septembrie.

Vlad Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023, de când a provocat accidentul mortal de la 2 Mai. Încă de atunci a contestat măsura arestului preventiv, însă toate solicitările lui de până acum au fost respinse.

Vă reamintim că, pe 19 august, Vlad Pascu s-a urcat drogat la volan și a lovit un grup de opt persoane, pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche. În urma impactului violent, un băiat de 21 de ani și o fată de 20 de ani au murit pe loc. Alți trei tineri, doi băieți de 19 și 20 de ani și o fată de 20 de ani, au suferit grave leziuni.

După ce a provocat accidentul, el a fugit, însă a fost depistat la scurt timp de oamenii legii în staţiunea Vama Veche. Tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

sursă foto Instagram Vlad Pascu/ captură video Facebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alți doi argeșeni au fost prinși transportând ilegal lemne

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | Vama Veche | Vlad Pascu

Ultimele articole