Controale DSVSA Argeș în luna august! Amenzi în valoare de 76.000 de lei și tone de produse retrase de la vânzare

de | 10.09.2024 12:10 | Județean, Economic, Importante

În luna august 2024, consilierii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș au efectuat 154 de controale la diverse unități de alimentație publică și producție alimentară.

Verificările au inclus o varietate de locații, de la unități de alimentație publică și pensiuni turistice, până la ferme, centre de colectare miere și laboratoare de cofetărie/patiserie.

Potrivit DSVSA Argeș, în urma acestor verificări, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 76.000 lei și 7 avertismente scrise. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de igienă și siguranță alimentară, inclusiv pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor și instalațiilor, comercializarea produselor în condiții necorespunzătoare și etichetarea necorespunzătoare a produselor.

Amenzile au fost aplicate astfel:

► 7 amenzi în valoare de 52 400 lei pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite;

►2 amenzi în valoare de 11 200 lei pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare şi a hranei pentru animale în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare;

2 amenzi în valoare de 2 400 lei pentru vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare;

►1 amenda în valoare de 10 000 lei pentru ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi a celor destinate nutriţiei alimentelor, în vederea depozitării, transportului şi valorificării, şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare.

În plus, au fost retrase de la comercializare 38.724 kg de produse alimentare, atât de origine animală, cât și non-animală, în valoare totală de 195.943,44 lei. Aceste produse au fost retrase din cauza expirării termenului de valabilitate, deteriorării ambalajului sau alertelor primite prin platformele SRAFF și AAC.

DSVSA Argeș reamintește tuturor operatorilor economici importanța respectării legislației sanitar-veterinare și a normelor de igienă pentru asigurarea siguranței alimentare a consumatorilor.

Foto:asingorj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cutremur în această dimineață, în România!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole