Prima confruntare Harris-Trump. O dezbatere plină de controverse și reacții aprinse

de | 11.09.2024 11:24 | Național, Politic

Dezbaterea dintre vicepreședinta Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump, desfășurată marți noapte la Philadelphia, a stârnit un val de reacții atât în rândul politicienilor internaționali, cât și al analiștilor din SUA. Aceasta a fost prima confruntare între cei doi candidați pentru președinția Statelor Unite, una în care s-au făcut multe afirmații controversate și s-au adus o serie de acuzații și de-o parte și de cealaltă.

Conform unei analize realizate de BBC, se pare că Harris a reușit să își prezinte punctele de vedere în mod eficient, având ca rezultat o înclinație favorabilă spre candidatul democrat. De asemenea, Politico a subliniat că, deși Donald Trump a abordat teme favorite, nu a reușit să contracareze eficient argumentele vicepreședintelui, lăsându-l vulnerabil la atacuri. De-a lungul dezbaterii, Kamala Harris a atins subiecte sensibile precum inflația, imigrația și retragerea trupelor din Afganistan. Liderul republican a susținut, printre altele, că ar putea încheia războiul din Ucraina „imediat”, în schimb Kamala Harris l-a acuzat că, dacă ar fi fost președinte la momentul declanșării invaziei, ”Putin ar fi fost la Kiev acum”. Un alt element a fost acuzația de manipulare a dezbaterii plecată de la zvonul că Kamala Harris ar fi folosit o pereche de cercei cu tehnologie audio, pentru a primi informații de la echipa sa de campanie în timpul dezbaterii, arată cei de la stiripesurse.ro, citând informațiile apărute pe internet. Aceste căști ”NOVA H1 Audio Earrings” s-au dovedit a fi o sursă de controverse în rândul publicului. În cursul dezbaterii dintre cei doi Kamala Harris, a adus în discuţie vizita oficială în România, din 2022, ținând să precizeze faptul că, la scurtă vreme de la invazia Rusiei în Ucraina, a mers în țările aliate de la granița NATO, România și Polonia, pentru a consolida angajamentul american față de flancul estic, dar și pentru a oferi sprijin Ucrainei invadate, potrivit Antena 3.

Un moment important a fost și după dezbatere, când megastarul pop Taylor Swift şi-a anunţat cei 283 de milioane de urmăritori de pe Instagram că va susţine echipa Kamala Harris – Tim Walz în alegerile din 5 noiembrie. În numai 25 de minute, postarea a fost apreciatată de aproape 2 milioane de utilizatori.

Foto descriptiv. Sursă foto: Screenshot FB Kamala Harris

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste importantă pentru acești români. Vineri le intră banii în cont

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Donald Trump | Kamala Harris | NATO | Polonia | Ucraina