Intervenții chirurgicale minim invazive de mare complexitate la Spitalul Orășenesc Mioveni

de | 18.09.2024 16:00 | Lifestyle, Mioveni

Cea mai mare parte a afecțiunilor urologice își găsește astăzi rezolvarea prin metode chirurgicale minim invazive, datorită aparaturii performante și expertizei vaste a medicilor din acest domeniu, transmit reprezentanții Spitalului Mioveni care mai subliniază faptul că aceste intervenții asigură pacientului multiple avantaje: operații fără incizii mari, dureri postoperatorii minime și o durată redusă a spitalizării.
interventii la spitalul Mioveni
Aceștia mai amintesc că, în urmă cu un an, la Spitalul Orășenesc Mioveni a fost realizată cu succes prima intervenție chirurgicală urologică minim invazivă din județul Argeș, o nefrectomie pentru o tumoră renală prin abord laparoscopic.
În ultima perioadă tumorile renale reprezintă o patologie frecvent abordată în cadrul Secției de Chirurgie Generală a Spitalului Orășenesc Mioveni, Doar în ultimele opt luni, au fost efectuate cu succes 13 intervenții chirurgicale de acest tip.
Aceste intervenții urologice de mare complexitate au fost realizate de o echipă medicală cu experiență vastă în chirurgia minim invazivă și cu rezultate remarcabile, echipa medicală fiind condusă de reputatul conf. univ. dr. Teodor Potecă, medic primar Chirurgie Generală și doctor în Medicină, Șeful Secției Chirurgie Generală (1) din cadrul Spitalului Clinic Colentina.
interventii la spitalul Mioveni
Alături de el, dr. Ioana Georgeta Simion, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă și doctor în Științe Medicale, Șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă (2) din cadrul aceluiași spital, dr. Marian Forminte, medic primar Chirurgie Generală (Spitalul Clinic Colentina), Gabriel Burtea (medic specialist urolog – Spitalul Orășenesc Mioveni) și Mariana Sorica, medic rezident Chirurgie Generală (voluntar), contribuie la realizarea cu succes a acestor intervenții chirurgicale.
interventii la spitalul Mioveni
Nefrectomia este o procedură chirurgicală prin care rinichiul este îndepărtat total sau parțial. Această intervenție este indicată pentru tratarea cancerului renal sau a altor boli și leziuni ale rinichilor, cum ar fi rinichiul compromis din punct de vedere funcțional.
Un avantaj major al laparoscopiei este reducerea semnificativă a ratei complicațiilor postoperatorii, evitarea inciziilor de mari dimensiuni la nivelul abdomenului și crearea premiselor unei evoluții favorabile. De asemenea, această metodă reduce timpul de spitalizare, permite o recuperare rapidă și o reintegrare socio-profesională mult mai rapidă, în comparație cu intervențiile chirurgicale clasice, mai explică reprezentanții Spitalului Mioveni.
interventii la spitalul Mioveni
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Mioveni

Ultimele articole