Procurorul DIICOT Piteşti Bogdan Niculescu a scăpat definitiv de cercetarea disciplinară

de | 20.09.2024 09:30 | Din ediția tipărită, Administrație, Pitești

Magistratul a fost acuzat că, pe vremea când era procuror la Târgovişte, ar fi tergiversat dosarul de ultraj al cântăreţului Gheboasă până s-a prescris

Procurorul DIICOT Piteşti Bogdan Niculescu a scăpat definitiv de cercetarea disciplinară declanşată de Inspecţia Judiciară împotriva sa şi a unui fost coleg. În primăvara acestui an, împotriva magistratului a fost iniţiată o acţiune disciplinară pe motiv că, pe vremea când era procuror la Târgovişte, nu ar fi finalizat la timp un dosar de ultraj în care era implicat şi controversatul cântăreţ de trap Gheboasă.

Bogdan Niculescu împreună cu un fost coleg de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte au fost cercetaţi disciplinar pentru acuzația de la art. 271 lit. g) din noul statut al judecătorilor şi al procurorilor (Legea 303/2022), mai exact pentru „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”. În aprilie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat însă că acţiunea disciplinară împotriva procurorului Bogdan Niculescu este lovită de nulitate absolută.

Împotriva deciziei CSM, Inspecţia Judiciară a făcut recurs, decizia finală în acest caz fiind pronunţată de un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la începutul săptămânii trecute:

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta Inspecția Judiciară împotriva Hotărârii nr. 2P din 3 aprilie 2024 pronunțate de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 1/P/2024. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 9 septembrie 2024”.

Bogdan Niculescu a fost judecător la Topoloveni până în 2021, când a trecut în tabăra acuzării. A fost şi momentul în care a preluat dosarul în care Gheboasă şi un grup de apropiaţi ai acestuia erau cercetaţi pentru că au băgat un poliţist în spital.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Omul de afaceri Laurenţiu Floroiu – trimis în judecată de ANAF la doi ani după ce s-a sinucis

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole