Casa Verde Fotovoltaice 2024 – START la înscrieri începând cu 27 septembrie

de | 20.09.2024 19:31 | Național, Economic

Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” va începe înscrierile pentru sesiunea din 2024 începând cu data de 27 septembrie. De asemenea, potrivit anunțului publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului, bugetul programului se ridică la două miliarde de lei și pentru prima dată, se va finanța şi unităţi de stocare a energiei electrice. Persoanele fizice care vor să-și monteze panouri fotovoltaice cu bani de la stat se vor putea înscrie pe site-ul AFM începând cu data de 27 septembrie. Înscrierea se va face pe regiuni, în zile diferite, iar pentru regiunea Sud eset prevăzută data de 3 octombrie.

Astăzi, s-a încheiat perioada de transmitere a documentelor solicitate instalatorilor validați în cadrul programului, în sesiunea 2023, care au transmis către Administratia Fondului pentru Mediu notificarea prin care au comunicat intenția de a participa în continuare în program, însoțită de declarația pe proprie răspundere semnată cu semnătură electronică de reprezentantul legal.

Sursă foto: FBMinisterulemdiului Sursă foto: FBMinisterulemdiului

”Anul acesta programul are alocată o sumă record de două miliarde de lei. Mărim de la 20.000 de lei la 30.000 de lei finanţarea prin AFM. Pentru prima dată, vom finanța şi acumulatori, unităţi de stocare a energiei electrice. Aplicaţia a fost simplu de folosit şi a funcţionat foarte bine. Diferenţa este că anul acesta înscrierile se vor face într-o singură zi pentru fiecare regiune, pentru că am observat de anul trecut că banii s-au consumat în câteva minute. Estimăm undeva în jur de 67.000 de noi beneficiari, ceea ce înseamnă că vom ajunge la un număr total de aproximativ 200.000 de familii care au avut acces la ai programului «Casa Verde Fotovoltaice» ”, a declarat ministrul Mircea Fechet, potrivit sursei citate.

Persoanele fizice care vor să-și monteze panouri fotovoltaice cu bani de la stat se vor putea înscrie pe site-ul AFM începând cu data de 27 septembrie. Înscrierea se va face pe regiuni, în zile diferite, ca anul trecut. Fondurile s-au epuizat încă din primele minute în fiecare sesiune, astfel că este esențial să vă organizați dinainte, pentru a nu avea probleme în momentul în care aplicația devine activă.

Ministerul Mediului vine și cu sfaturi pentru o înscriere rapidă:

  • Asigură-te că ai toate documentele cerute de AFM scanate
  • Denumește fiecare document în funcție de conținut
  • Aranjează-le, în ordine, într-un folder salvat pe Desktop
  • Pentru siguranță, te poți conecta direct prin cablul din router
  • Să ai pregătit un hotspot de pe telefon, în cazul în care cade internetul
  • Ai nevoie de un mouse bun și de multă dexteritate
  • La 10 fix, încarcă documentele în platformă
  • Atenție la cum completezi codul captcha, altfel aștepți până se reîncarcă
  • Bifează toate căsuțele fără să mai citești (la final există trei câmpuri unde trebuie să bifezi că ești de acord cu participarea la program, că datele introduse sunt exacte și că ești de acord să primești informații despre program).

Foto descriptiv. Sursă foto: FB Ministerul Mediului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Scădere semnificativă a focarelor de Pesta Rumegătoarelor Mici în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului | Mircea Fechet

Ultimele articole