Cum poți primi sprijin financiar dacă ești victima unei agresiuni

de | 22.09.2024 09:15 | Național, Din ediția tipărită, Eveniment

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a explicat care este procedura pentru victimele infracțiunilor de agresiune pentru a obține banii alocați pentru sprijin de la stat. În acest context, instituția a lansat și un ghid prin care victimele pot urma pașii pentru a beneficia atât de protecție, cât și de ajutorul financiar.

Putem să le oferim un voucher în cuantum de maxim 18.500 lei pentru cheltuieli urgente.

 

De exemplu, victima unui viol sau a unei fapte de violență poate solicita acest voucher pentru cheltuieli legate de spitalizare, transport, cazare imediată, inclusiv. Dar aceste lucruri care țin de prejudiciu material, prejudiciu moral se pot oferi prin compensație materială și nu au prag.

 

Am oferit anul acesta pentru șase victime de la Ministerul Justiției, repet, din banii luați de la infractori, aproape 80.000 lei pentru șase victime, tocmai pentru a acoperi daunele materiale.” a declarat Alina Gorghiu.

 

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Viitura care afectează Ungaria se apropie de România. Debitul Dunării în creștere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției | Ungaria

Ultimele articole