Ea este acuzată că cere șpagă de la cei care vor să candideze la Parlament pe listele SOS.
Scandalul continuă la SOS. După alegerile europarlamentare, tot mai mulți șefi de filiale și-au dat demisia, argumentând că președintele Diana Șoșoacă taie și spânzură în partidul pe care îl consideră al ei și doar al ei, că se folosește în mod ilegal de banii partidului și că ar cere bani celor care vor să candideze la Parlament pe listele SOS. Scandalul a culminat, săptămâna trecută, cu vizita la DNA București a mai multor foști lideri de filială care au dat cu subsemnatul, inclusiv fostul președinte SOS Argeș, avocatul Ingrid Marinică. Liderul acestora este femeia de afaceri Amalia Bellatoni, fost președinte al SOS Călărași.
Acuze: între 30.000 și 50.000 de euro pentru un loc eligibil în Parlament
După alegerile locale, Șoșoacă a scos posturile la vânzare către alte partide și i-a îndepărtat pe toți cei care au sprijinit-o în campania pentru europarlamentare. Vorbim foarte clar de delapidare. Folosește banii și nu declară nimic la AEP. De aceea, partidul a fost și amendat. Diana Șoșoacă are cardul partidului la purtător și îl folosește pentru bilete de avion, mese, bilete de film, cadouri. Tot ce se întâmplă în SOS este ilegal și mulți sunt complici la aceste ilegalități. A cerut sume între 30.000 și 50.000 de euro pentru cei care vor să candideze la Parlament. <Ori dai banii, ori pleci, ăsta e partidul meu!> așa spune tuturor. Am depus plângere, eu și alți foști președinți SOS, pentru fals și uz de fals atât la DNA, cât și la DIICOT, Antifraudă și AEP. Trebuie s-o dăm jos și s-o băgăm la pușcărie, pentru că cere bani pentru funcții și pentru candidaturi în Parlament!” a declarat Amalia Bellatoni, adăugând că au făcut declarații împotriva Dianei Șoșoacă aproximativ 15 foști președinți de filiale.
Potrivit fostului președinte SOS Călărași, Diana Șoșoacă „a funcționat în partid ilegal, a depus candidaturi în manieră ilegală (…). Președinții erau schimbați lună de lună, secretarii generali și vicepreședinții la fel, nu exista contabil, nu exista comisie financiară. Nu am cunoscut nici măcar o persoană care să se ocupe de partea financiară a partidului.”
Fosta președintă a SOS Argeș o acuză pe Șoșoacă de utilizarea banilor partidului pe persoană fizică
Și fosta conducere a SOS Argeș, prin avocata Ingrid Alexandrescu, a reclamat aceleași tipuri de abateri de la lege, de la faptul că partidul nici nu ar mai fi statutar până la folosirea abuzivă a banului public. Ingrid Alexandrescu a vorbit, la fel ca Amalia Bellatoni, de fals și uz de fals în înscrisuri oficiale și înșelăciune. Iată ce preciza în comunicatul de presă prin care își anunța și demisia, în această vară:
În calitate de președinte al Partidului S.O.S România – filiala Argeș, în urma unor discuții din interiorul formațiunii, am constatat cu stupoare că partidul funcționează, la acest moment, ilegal, nefiind îndeplinite condițiile privind înregistrarea actualei conduceri a partidului la Tribunalul București, după excluderea fostului prim-vicepreședinte Silvestru Șoșoacă, la data de 24 februarie 2024. De asemenea, nici restul conducerii partidului nu mai corespunde datelor înregistrate la Tribunalul București, niciunul nemaifiind activ în partid pe respectivele funcții, iar unii nu mai sunt nici măcar membri!
Faptul că, în realitate, formațiunea politică funcționează cu o altă componență a conducerii centrale față de cea din actele oficiale, iar procesele verbale au fost semnate de alte persoane decât cele desemnate legal, acestea fiind induse în eroare că se află în legalitate, reprezintă infracțiunile de fals și uz de fals în înscrisuri oficiale și înșelăciune.” a transmis atunci Ingrid Alexandrescu.
În calitate de avocat, care nu ne îndoim că stăpânește legea, fosta președintă a SOS Argeș susține că „toate documentele depuse de partid la Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie sunt lovite de nulitate și încalcă legea, atât civilă cât și penală!” Cu alte cuvinte, mandatul Dianei Șoșoacă ar putea fi lovit de nulitate.
Ingrid Marinică a fost prezentă, de altfel, săptămâna trecută, și la sediul DNA București, acolo unde a declarat pentru presa națională că „din probele depuse rezultă că Diana Ivanovici Șoșoacă, care are cardul partidului la purtător, a scos practic bani din contul partidului. Sume considerabile, adică, de ordinul a 500.000 de lei. Asta în urmă cu un an și ceva. Mai mult decât atât, rezultă că toți banii partidului (toate cotizațiile și toate donațiile partidului) sunt folosiți în mod exclusiv de către dânsa, care are cardul la purtător.”
Concluzia avocatei argeșene este că singurul scop al Dianei Șoșoacă este „obținerea unor avantaje personale constând în expunere politică, funcții în stat vizibile și alte foloase materiale, inducând în eroare alegătorii cu privire la pretinsul său naționalism și patriotism!”
Președinte nou la SOS Argeș. Tot avocat!
Între timp, la SOS Argeș și SOS Pitești s-au făcut alte numiri. Astfel, președinția filialei județene a fost preluată de Tudor Ionescu, fostul președinte al partidului Noua Dreaptă. Am fi putut avea o fuziune sau o comasare între cele două partide, dar, declară acesta, nu a mai fost timpul necesar. Ca atare, și-a luat colegii pe care-i avea în partidul Noua Dreaptă și a venit cu ei la SOS Argeș. Tudor Ionescu este avocat la rândul său (incredibil cum toți avocații trag la SOS!). Asta presupune că va fi extrem de vigilent dacă va constata că în partid se comit fapte de ordin penal deja reclamate de numeroși președinți de filiale. Despre întregul scandal, noul președinte refuză să vorbească, cu atât mai mult cu cât se va plasa pe primul loc la una dintre cele două Camere ale Parlamentului. Greu de spus dacă SOS va obține un mandat în Argeș, întrucât SOS este un partid pe persoană fizică. Asta înseamnă că va crește sau va pica în cap, la pachet cu Șoșoacă, care este în tot și-n toate.
Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Regele Dan Stănescu de la Costești vrea despăgubiri de 2.000.000 de euro de la Antena 3