O piteșteancă și-a depus candidatura pentru Parlamentul Austriei

de | 22.09.2024 21:30 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

  • „Vreau să fiu o voce a românilor de aici”

Ramona Miletic, o româncă originară din Pitești, stabilește acum noi standarde pentru implicarea românilor în politica europeană. Stabilită în Viena de 15 ani, Miletic își anunță candidatura pentru alegerile legislative austriece, care vor avea loc pe 29 septembrie. Ea aspiră să obțină un loc în Consiliul Național, camera inferioară a Parlamentului Austriei, în cadrul Partidului Social Democrat din Austria (SPÖ), al cărui membru este de peste 11 ani.

Ramona Miletic pitesteanca

În prezent, Ramona Miletic ocupă funcția de viceprimar al districtului Simmering din Viena, unde lucrează de patru ani. Districtul Simmering, cu o populație de aproximativ 100.000 de persoane, găzduiește o comunitate semnificativă de români, aproximativ 6.000, ceea ce face ca Miletic să fie o reprezentantă bine plasată pentru a adresa nevoile acestei comunități.

Ramona Miletic, aleasă viceprimar în noiembrie 2020 și reconfirmată în octombrie 2023 pentru un al doilea mandat, a fost anterior consilier local al Primăriei sectorului 11 din Viena. În noua sa poziție de candidat pentru Consiliul Național, ea își propune să aducă o voce puternică românilor din Austria, dar și să abordeze problemele de interes general ale cetățenilor austrieci.

Candidez la alegerile legislative, deoarece îmi doresc să fiu o voce a românilor de aici în Parlamentul Austriei. Vreau să fiu, de asemenea, o voce a oamenilor de rând. Consider că sistemul de sănătate din Austria ar trebui îmbunătățit, astfel încât să nu existe o diferență între cei care își permit consultații private și cei care nu își permit. Aș vrea ca toată lumea să beneficieze de aceleași servicii medicale, fără discriminare”, a declarat Ramona Miletic, pentru presa națională.

„Românii sunt foarte bine văzuți la Viena și în Austria. Sunt bine integrați, harnici și serioși.”

Un alt obiectiv important pentru Miletic este asigurarea unor salarii echitabile pentru toți angajații, subliniind nevoia de reforme economice în fața creșterii costurilor vieții și a scumpirilor din Austria.

Produsul intern brut al Austriei a scăzut semnificativ comparativ cu România. Conform datelor Comisiei Europene, Austria se află în partea inferioară a clasamentului în ceea ce privește creșterea PIB-ului, în timp ce România este pe locul 5 în Europa. Chiriile au crescut, iar aceasta este o problemă majoră”, a explicat Ramona Miletic.

În ceea ce privește integrarea României în spațiul Schengen, Ramona Miletic și colegii săi din SPÖ susțin ferm această aderare.

Românii sunt foarte bine văzuți la Viena și în Austria. Sunt bine integrați, harnici și serioși. Comunitatea românească din districtul Simmering este implicată activ și în activități culturale”, a adăugat piteșteanca ce aspiră acum la o poziție parlamentară în Austria.

Pe lângă activitatea sa politică, Ramona Miletic lucrează ca șef de birou într-o companie de construcții din Viena. În România, Miletic a avut o carieră de succes în domeniul construcțiilor, ocupând funcția de director de achiziții într-o companie din Pitești. După ce și-a cunoscut viitorul soț în urmă cu 15 ani, când acesta lucra la Pitești, cei doi au decis să se stabilească la Viena. Ramona a început imediat cursuri intensive de limba germană și, după doi ani, a găsit un loc de muncă în domeniul construcțiilor în capitala Austriei.

Candidatura Ramonei Miletic reprezintă un exemplu inspirator de implicare a românilor în politica europeană și un pas important pentru consolidarea legăturilor dintre comunitățile românești și sistemele politice europene. Publicul austriac și românesc așteaptă cu interes evoluția acestei candidaturi și impactul pe care Miletic ar putea să-l aibă în Parlamentul Austriei.

 

Foto: ziarulromanesc.at

 

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Diana Șoșoacă – denunțată la DNA că mănâncă banii partidului!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Austria | Pitești | Schengen | Viena

Ultimele articole