Peste 750 de persoane salvate de pe munte în luna august

de | 23.09.2024 10:45 | Național, Eveniment

În luna august 2024, salvatorii montani din România au intervenit în 529 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, reușind să salveze 756 de persoane, o ușoară creștere față de anul trecut, anunță Salvamont România.

Aceste intervenții au avut loc în zone montane frecventate, unde numărul turiștilor a fost foarte mare.

Din numărul total de intervenții, 442 de intervenții au avut loc în zona montană – fiind salvate 669 de persoane, 79 de persoane s-au prezentat și au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar 8 intervenții au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile, acțiuni la care salvamontiștii au fost solicitați să intervină cu mijloacele și tehnicile lor specifice pentru soluționarea cazurilor.
Din numărul total de intervenții în 9 situații s-au folosit drone de căutare-salvare , în șase intervenții, câini de căutare Salvamont, și intr-o intervenție scafandri salvamont.”, transmite Salvamont România

Dintre persoanele salvate, 184 au fost predate serviciilor SMURD și de Ambulanță, iar 37 au fost transportate cu ambulanțele Salvamont. De asemenea, 30 de persoane au beneficiat de asistență din partea elicopterelor SMURD-IGAV. Din păcate, 15 persoane au decedat în accidente montane, însă salvatorii s-au concentrat pe recuperarea acestora.

Potrivit sursei citate, în luna august, Dispeceratul Național Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone a primit 524 de apeluri pentru accidente montane și 121 pentru incendii în zonele montane și submontane. Restul apelurilor de urgență au fost gestionate prin Serviciul Unic de Urgență 112 și dispeceratele locale.
Totodată, luna trecuta, salvatorii montani au primit 1.396 apeluri prin care solicitau informații despre zona montană, dintre acestea, 624 apeluri au fost înregistrate la Dispeceratul National Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone, restul de 772 de apeluri fiind făcute direct structurilor Salvamont locale sau județene.
Potrivit sursei citate, luna august a fost o perioadă cu activitate turistica intensă, fapt ce a impus asigurarea de asistență de salvare montană la un nivel mediu.

Zilnic, un număr de aproximativ 650 – 700 de salvamontiști s-au aflat la datorie în zonele montane cu afluență turistică mare, în punctele medicale și de intervenție din cca 100 de posturi și baze salvamont.

sursă foto Facebook Salvamont România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont | Salvamont România

Ultimele articole