“Micul aventurier din Santa Cruz”, o încântare pentru ”cel mai dur public”!

de | 23.09.2024 15:25 | Pitești, Lifestyle

A venit vremea premierelor la instituțiile de spectacole. Primul eveniment al noii stagiuni la teatrul din Pitești, “Micul aventurier din Santa Cruz”, este un spectacol pentru copii regizat de Ion Brancu, cel mai bun păpușar din România. Este despre bucuriile și realitățile prin care trece fiecare copil, înțeles sau neînțeles de părinți.

Zeci de părinți au luat din timp bilete pentru copiii lor la premiera spectacolului “Micul aventurier din Santa Cruz”, producție a teatrului din Pitesti. Eroul noului spectacol este Herman, un năzdrăvan de numai opt ani, care reușește să se transpună în ipostaze prin care experimentează situații care fie îl duc pe culmile gloriei, fie îi pun viața în pericol. E un spectacol de o oră care stârnește hohote, aplauze, dar și meditație asupra condiției copilului.

Regia noului spectacol de la Teatrul Davila poartă semnătura remarcabilă a lui Ioan Brancu, conf. univ. dr. în Departamentul Păpuși Marionete al UNATC, potrivit comunicatului primit de la instituția de spectacole. Este păpușar din anul 1983, iar actor al Teatrului Țăndărică din anul 1990. A creat peste patruzeci de roluri principale la Timișoara și la București și a montat peste douăzeci de spectacole în Teatrul Țăndărică, precum și la teatrele din Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Timișoara, Suceava, Galați. A fost distins cu numeroase premii, inclusiv cu Premiul UNITER pentru Teatru de Păpuși.

”Încă de când am ajuns păpușar, cel mai important lucru mi s-a părut a fi să demonstrez că păpușa (de teatru) este un actor în toată legea, la fel ca oricare alt actor. Un alt lucru care mă motivează este o poveste de care mă îndrăgostesc, care mă emoționează, și pe care emoție simt nevoia s-o dau mai departe. Un al treilea lucru de care mă simt responsabil este că dacă am reușit să înțeleg câteva lucruri din misterul însuflețirii păpușii, să le dau mai departe, să se poată bucura și alții, spectatori sau actori. Cred că lucrurile acestea sunt deja vizibile în spectacolul nostru” mărturisește Ioan Brancu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Teatrul AL Davila.

Ioan Brancu – regizor

Scenografia producției care a deschis stagiunea 2024-2025 dezvăluie amprenta artistică a Clarei Dărângă. Absolventă a Facultății de Arte Decorative şi Design, Secţia imprimerie/creaţie vestimentară din cadrul Universității Naţionale de Arte Bucureşti, precum și a unui master în Teatru de Animație, Clara Dărângă și-a dezvoltat și consolidat experiența profesională în mai multe zone ale scenografiei: concept, decoruri, costume şi măști.

Sursă foto: Teatrul AL Davila.

Clara Dărângă – scenograf

Activitatea Clarei Dărângă a depășit însă scena teatrului și cuprinde inclusiv scenografia unor festivaluri şi evenimente (însemnând concepția decorurilor şi costumele), dar și a unor proiecte tv și proiecte de design interior/exterior. Până acum, la Teatrul Davila, Clara Dărângă a făcut echipă cu regizorul Gabriel Apostol pentru două spectacole cu mare succes la public: Jack și vrejul de fasole fermecat și Minunea lui MNicolae.

Despre scenografia producției MICUL AVENTURIER DIN SANTA CRUZ spune că ”îmbină realitatea cu fantezia, transformările scenografice sunt realizate prin jocuri ingenioase de lumini, proiecții și decoruri mobile, care aduc la viață lumea interioară, bogată și imaginativă, a personajului principal, Herman. Decorurile mobile adaugă un alt strat de magie, permițând schimbări rapide și fluide între diferitele lumi imaginare ale băiețelului, mentinand fluiditatea și continuitatea poveștii, oferind publicului o experiență vizuală captivantă și imersivă”.

Sursă foto: Teatrul AL Davila.

MICUL AVENTURIER DIN SANTA CRUZ, pentru care vârsta minimă acceptată este șase ani, are o dublă misiune: să captiveze prin întâlnirile lui Herman cu personajele spectaculoase și prin dibăcia actorilor mânuitori de vise de la AȘCHIUȚĂ, dar și să educe prin mesajele de actualitate pe care le transmite. Următoarea reprezentație a acestui spectacol este programată pentru data de 6 octombrie, ora 11:30, la Sala Studio „Liviu Ciulei”.

Foto descriptiv. Sursă foto: Teatrul AL Davila. Sursă video: anchetaonline.ro:

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Expoziție de pictură “Departe de început”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Gabriel Apostol | Galați | Pitești | Ploiești | Râmnicu Vâlcea | Suceava | Timiș | Timișoara | Vâlcea