Leoni are de săptămâna trecută patroni chinezi

de | 25.09.2024 07:30 | Din ediția tipărită, Economic, Importante, Pitești

Firma care a preluat pachetul majoritar este al doilea cel mai mare furnizor pentru Apple!

Schimbare majoră în acţionariatul companiei care controlează fabrica de cablaje Leoni de la Piteşti. Începând de săptămâna trecută, Leoni are patroni noi, pachetul majoritar de acţiuni fiind achiziţionat de către o companie chineză.

50,1% din acţiunile Leoni – cumpărate de o companie din China

Marţi, 17 septembrie, compania germană a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă semnarea unui acord prin care 50,1% din acţiunile Leoni AG, controlată până acum de antreprenorul austriac Stefan Pierer, sunt preluate de către chinezii de la Luxshare. „A avea Luxshare ca partener strategic puternic va spori semnificativ competitivitatea Leoni pe toate fronturile – de la extinderea portofoliului și accesul la piață până la capabilități tehnologice și producție”, a declarat Klaus Rinnerberger, CEO LeoniAG.

semnare parteneriat Leoni chinezi

La rândul său, Grace Wang, președinte și CEO al Grupului Luxshare, a adăugat: „Suntem încântați de potențialul acestui parteneriat. Combinând punctele noastre forte, nu numai că ne vom extinde amprenta globală, ci vom stimula inovația și vom oferi o valoare mai mare clienților noștri.”

La Piteşti, Leoni deţine una dintre cele mai mari fabrici din cadrul grupului. Potrivit bilanţului aferent anului 2023, Leoni Wiring Systems Pitești SRL are în medie aproape 2800 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 132 milioane euro.

►Luxshare – în top 500 cele mai puternice companii din lume

Compania Luxshare a fost fondată în 2004 de familia Wang și este unul dintre liderii mondiali în fabricarea cablurilor și a conectorilor pentru computere. Listată la bursa din Shenzhen, cu peste 232.500 de angajați în 2023, Luxshare are astăzi afaceri în domeniul electronicelor, al comunicațiilor, al centrelor de date, automotive și în sectorul medical.

Anul trecut, firma a fost al doilea cel mai mare furnizor pentru Apple, asamblând milioane de produse ale brandului american. Revista „Fortune” a inclus-o pe locul 488 în topul celor mai puternice afaceri din lume. De menționat că, în iunie 2024, americanii de la Intel (cel mai mare producător de semiconductori din lume) au încheiat un parteneriat strategic cu Luxshare, investind într-o subsidiară a chinezilor. În Europa, grupul chinez e prezent din 2014, prin firma Luxshare ICT.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

100.000.000 euro! Ce firme se bat pentru două contracte la CJ Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: China | Leoni | Pitești

Ultimele articole