Președinte nou la Judecătoria Topoloveni

de | 26.09.2024 09:41 | Din ediția tipărită, Administrație, Topoloveni

Consiliul Superior al Magistraturii a desemnat săptămâna trecută o nouă conducere pentru Judecătoria Topoloveni. În şedinţa de joi, 19 septembrie, Secţia pentru judecători din cadrul CSM a aprobat, cu unanimitate de voturi, delegarea judecătorului Alexandru-Viorel Chilom în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Topoloveni, începând cu data de 20 septembrie 2024, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. Anterior, această funcţie era ocupată, tot cu delegare, de judecătoarea Ana Sandu.

Alexandru-Viorel Chilom lucrează la Judecătoria Topoloveni din iunie 2021, înainte de a intra în magistratură fiind avocat în Baroul Dolj. După ce anterior mai fusese procuror, anul trecut acesta a dorit să revină în tabăra procurorilor şi chiar a obţinut acordul CSM de a se întoarce la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin unde mai lucrase doi ani, mai ales că – potrivit solicitării sale – soţia sa locuieşte în acest oraş. S-a răzgândit însă în toamnă şi CSM a fost de acord cu cererea sa de anulare a acestui transfer, iar Alexandru-Viorel Chilom a rămas judecător la Topoloveni, într-o perioadă în care această instanţă intrase într-o veritabilă criză de personal după pensionarea a două judecătoare.

► O judecătoare din Braşov vizează şefia instanţei de la Topoloveni

Şefia Judecătoriei Topoloveni se află printre funcţiile de conducere pentru care Consiliul Superior al Magistraturii derulează în această perioadă concurs şi este singura din judeţ pentru care există cel puţin un candidat. Pentru funcţia de preşedinte al Judecătoriei Topoloveni şi-a depus dosarul o judecătoare de la Tribunalul Braşov, Silvia-Denisa Vasile. Alte funcţii vacante la nivelul instanţelor din judeţ, pentru care nu s-a înscris însă niciun magistrat, sunt la vârful Curţii de Apel Piteşti, precum şi pentru funcţiile de preşedinte la judecătoriile Curtea de Argeş şi Costeşti.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Procurorul DIICOT Piteşti Bogdan Niculescu a scăpat definitiv de cercetarea disciplinară

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole