Klaus Iohannis, obligat să restituie banii din chiriile de la Sibiu

de | 25.09.2024 15:35 | Național, Eveniment

S-a decis: două dintre imobilele deținute de Klaus Iohannis și soția acestuia în Sibiu revin statului, iar banii obținuți din chirii, trebuie returnați, potrivit Digi24. Mai precis, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis astăzi, definitiv, într-un litigiu deschis în 2016 privind dreptul de moștenire, arată sursa citată.

Litigiul a fost inițiat de către o prietenă a familiei Iohannis de la Miami, arată cei de la stiripesurse.ro. Aceasta solicita anularea unui certificat din 2008 prin care statul român a fost declarat moștenitorul legal al imobilului din Gheorghe Magheru 35. De altfel, potrivit sursei citate, între 1999 și 2008, casa a aparținut lui Ioan Baștea, soțul femeii (decedat între timp), Georgetei Lăzurcă, (soacra președintelui), și lui Carmen Iohannis, soția acestuia. Potrivit b1tv.ro, litigiul bloca recuperarea de către stat a altui imobil pierdut în instanță de familia Iohannis, în noiembrie 2015, mai precis un spațiu comercial din strada Nicolae Bălcescu 29, Sibiu. De altfel, după această decizie, statul poate recupera și acest imobil, precum și suma de 260.000 de euro obținuți din chirie de familia Iohannis.

Știre în curs de actualizare.

Foto descriptiv. Sursă foto: presidency.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AJOFM Argeș anunță: Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți va avea loc pe 11 otcombrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis | Nicolae Bălcescu | Sibiu

Ultimele articole