Un nou atac cu drone la granița Ucrainei cu România. A fost emis mesaj RO-Alert

de | 27.09.2024 08:56 | Național, Eveniment

Noaptea trecută, oamenii din nordul județului Tulcea au fost din nou alertați după ce structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiului aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ţinte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniţa cu România.

Deși atacurile nu vizează ținte din România, există riscul ca fragmente sau resturi să ajungă pe teritoriul românesc.

Potrivit news.ro, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert prin care populația era sfătuită să rămână calmă, iar în cazul în care cad obiecte din spaţiul aerian, să respecte recomandările de adăpostire şi de autoprotecţie transmise prin mesajul RO-Alert

Alertă Extremă Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 min.

There is the possibility of falling objects from the surrounding airspace. Keep calm! Take shelter in basements or in civil protection shelters. If there is no shelter around you, stay inside the house and keep away from windows and outside facing walls. Estimated duration: 90 min. IGSU”, se arată în mesajul emis.

Conform ISU Tulcea, au fost înregistrate două apeluri la 112 – unul pentru a cere informaţii, iar un al doilea a fost cel în care apelantul a relatat că aude explozii în zona de nord, pe teritoriul ucrainean.

ISU Tulcea menţionează că orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit, poate apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijin ori ajutor.
De asemenea, zonele vizate de atacurile Federaţiei Ruse sunt pe teritoriul ucrainean, la mică distanţă de graniţa cu România şi astfel există posibilitatea ca anumite obiecte în urma ripostei armatei ucrainene să cadă pe teritoriul românesc. Facem încă o dată precizarea pentru liniştea comunităţilor din zona de Nord a judeţului Tulcea, dar şi celor ce ajung în zona respectivă ca turişti că nu sunt vizate ţinte ori zone de pe teritoriul României!”, transmite ISU Tulcea
Foto:
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RO-ALERT | Sulina | Tulcea