”Casa Verde Fotovoltaice”. În Regiunea Nord-Vest s-a epuizat bugetul în primele 2 minute

de | 27.09.2024 11:59 | Național

Ministerul Mediului anunță că în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, ce s-a deschis astăzi, pentru cetățenii din Regiunea Nord – Vest s-a închis în 2 minute, fiind depuse 9.143 de dosare. Cu un buget record de 2 miliarde lei, anul acesta a fost crescut și pragul per proiect la 30.000 lei (cu 50% mai mult). În Argeș programul se deschide pe 3 octombrie.

Astăzi, 27 septembrie 2024, a început sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, cu Regiunea Nord-Vest.

”Doar de 2 minute au avut nevoie locuitorii din Regiunea Nord-Vest pentru a epuiza bugetul de 274.290.000 de lei alocat. Acesta a fost rezervat integral, prin înscrierea unui număr de 9.143 de persoane fizice. Reacția aceasta demonstrează că a fost o decizie bună să creștem cuantumul alocării financiare de la 20.000 la 30.000 de lei pentru fiecare beneficiar și să finanţăm și acumulatori cu o capacitate de minimum cinci kilowaţi, care să asigure cel puţin o parte din energia consumată în acea gospodărie atunci când nu e soare, pe timpul nopţii sau atunci când panourile solare nu produc energie. Sunt convins că și în celelalte regiuni vom păstra acelaşi trend”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, potrivit informării publicate.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

Sursă foto: FB Ministerul Mediului

Pentru toate regiunile – perioada de înscriere începe la ora 10:00 și se termină la ora 23:59. Instrucțiuni video depunere dosar finanțare afm.ro/…/2024/depunere_dosar_finantare.mp4. Înscrierile persoanelor fizice și a unităților de cult în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, se realizează conform calendarului.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Măsuri recomandate de autorități. Protejați-vă de furtuna Ashley!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului | Mircea Fechet