Elena Lasconi: Dronele rusești zboară deasupra României, iar principala preocupare a lui Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu este salvarea carierei lui Iohannis

de | 27.09.2024 13:53 | Național, Politic

Elena Lasconi, lidera USR, lansează acuzații vehemente la adresa conducerii PSD și PNL, afirmând că prioritățile acestora sunt distorsionate. Lasconi reproșează absența acțiunilor concrete în Parlament pentru modificarea legislației militare necesare contracarării amenințărilor externe, subliniind că liderii politici au reușit să mobilizeze resursele legislative doar în favoarea intereselor personale ale președintelui.

Elena Lasconi, președinta USR, îi acuză pe liderii PSD și PNL că pun confortul lui Klaus Iohannis mai presus de binele și siguranța românilor, în condițiile în care au fost capabili să se gandească la o mobilizare în Parlament exemplară pentru „legea Iohannis”, dar nu și pentru modificarea legislației astfel încât să poată fi doborâte dronele rusești, potrivit comunicatului remis presei.

”PSD și PNL au susținut mereu că s-au aliat în numele stabilității, că avem un război la granițele țării. Dar nu au făcut nimic, ne-au lăsat în continuare vulnerabili. Nu au catadicsit să schimbe legislația ca să putem doborî dronele care intră pe teritoriul țării noastre. În schimb, în timp ce dronele rusești zboară deasupra României, principala preocupare menținută pe agenda publică de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu este salvarea carierei lui Iohannis. Un loc călduț pentru un om încă patru ani la Senat este mai important decât siguranța națională.

Noaptea trecută, oamenii din Tulcea s-au trezit iar speriați și au sunat la 112 să înțeleagă ce se întâmplă. Se pare ca dronele rusești au intrat iar în spațiul aerian al României.

În primăvară, șeful Armatei Române, generalul Gheorghiță, cerea adaptarea legislației românești la vremurile pe care le trăim. Majoritatea PSD-PNL i-a răspuns cu tăcere. Nici până astăzi nu avem propunerile de modificare a legii pentru ca Armata Română să poată doborî dronele rusești.

În schimb, pentru a da o lege de care să beneficieze un singur om – pentru scaunul de senator al lui Iohannis – au întors tot programul Parlamentului pe dos.

Care sunt prioritățile PSD-PNL? Românii sau confortul lui Iohannis?”, a punctat Elena Lasconi pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: USR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

USR: Guvernul trebuie să răsplătească contribuabilii corecți, nu să ofere amnistii pentru evazioniști

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Lasconi | Klaus Iohannis | Marcel Ciolacu | Parlament | Sulina | Tulcea

Ultimele articole