Recomandările ISU Argeș în contextul codului portocaliu de ploi torențiale

de | 29.09.2024 11:39 | Județean, Lifestyle

Meteorologii au emis avertizări de ploi torențiale și abundente în județul Argeș, iar autoritățile locale au luat măsuri pentru a gestiona eficient situațiile de urgență și a proteja populația.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș (ISU) monitorizează atent evoluția fenomenelor meteorologice și a pregătit echipamentele necesare pentru intervenții rapide, precum motopompe, bărci și autospeciale pentru evacuarea apei.

Din această dimineață, pompierii argeșeni sunt în teren pentru a-i informa pe cetățeni despre avertizările meteorologice valabile în județul nostru astăzi și mâine.

Cetățenilor li se recomandă să ia măsuri preventive pentru a evita situațiile periculoase:

  • Urmăriți avertizările autorităților și evitați deplasările în zonele montane afectate.
  • În caz de ploi puternice, evitați traversarea apelor și adăpostiți-vă în locuințe.
  • Parcați vehiculele în zone sigure, departe de copaci sau stâlpi de electricitate.
  • Evitați adăpostirea lângă clădiri sau panouri publicitare care ar putea fi dislocate de vântul puternic.
  • Ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor meteorologice;

25fb9997 4d3b 42d8 b5b2 82a159a59f13 - Recomandările ISU Argeș în contextul codului portocaliu de ploi torențiale 40a64b9a f2c1 4bf1 bc31 fa5e159f3890 - Recomandările ISU Argeș în contextul codului portocaliu de ploi torențiale 461298118 843796317935219 6394835956905992510 n - Recomandările ISU Argeș în contextul codului portocaliu de ploi torențiale

Șoferii sunt sfătuiți să evite deplasările în zonele afectate de inundații sau vizate de avertizări meteo. De asemenea, să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenționează să plece la drum

Autoritățile recomandă evitarea zonelor de campare aflate în apropierea râurilor sau în văile înguste, pentru a preveni riscul de inundații sau viituri rapide.

În aceste momente, pe Transfăgărășan plouă, iar vântul bate cu putere.

În caz de urgență, cetățenii sunt sfătuiți să sune la numărul unic 112 pentru asistență rapidă. Adoptați un comportament preventiv pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Platforma națională de pregătire pentru situații de urgență (https://fiipregatit.ro) și aplicația DSU sunt sursele oficiale de unde puteți afla măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

Foto descriptiv ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Jaqueline Cristian s-a calificat în turul al treilea la China Open

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | China | Transfăgărășan

Ultimele articole