Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Îmi doresc ca și în România să se dezvolte economia socială”

de | 03.10.2024 20:40 | Național, Politic

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a avut astăzi o întâlnire cu Alexandre Lourie, Director Internațional al Groupe SOS, care este cel mai mare consorțiu de întreprinderi sociale din Franța și include și Ateliere Fără Frontiere (AFF).

461878393 849842363990969 6535486891486601986 n - Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Îmi doresc ca și în România să se dezvolte economia socială”

Scopul întâlnirii a fost stabilirea unei colaborări pentru dezvoltarea economiei sociale în România.

În cadrul colaborării dintre #MMSS și SOS se va pune accent în perioada următoare pentru dezvoltarea în România a unui incubator pentru antreprenoriatul social, așa cum sunt și în alte țări din UE.”, transmite Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

În acest sens, Ministerul Muncii va semna memorandumuri de înțelegere cu ministerele de profil din Franța și Italia, în plus față de cel deja semnat cu Spania. Aceste parteneriate sunt menite să sprijine dezvoltarea economiei sociale și implementarea unor proiecte pilot în domeniu.

461935877 849842283990977 2741459544403703101 n - Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Îmi doresc ca și în România să se dezvolte economia socială”

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a solicitat ca economia socială să fie inclusă în portofoliul comisarului european pentru Oameni, Competențe și Pregătire, Roxana Mînzatu.

Vă felicit și vă mulțumesc pentru munca pe care o faceți, deoarece activitatea dumneavoastră este o sursă de inspirație pentru bune practici și politici publice. Îmi doresc ca și în România să se dezvolte #economia socială ca în Franța, Spania și Italia unde aceasta generează peste 10% din PIB. Vom elabora și implementa în perioada următoare Strategia Națională pentru Economie Socială și vom elabora peste 400 de standarde ocupaționale, inclusiv pentru economie socială. Mi-aș dori ca MMSS să devină Ministerul Muncii și Dezvoltării Sociale prin cele mai adecvate politici publice de investiții, formare, #ocupare și asistență socială”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

De asemenea, ministrul a reafirmat angajamentul ministerului de a colabora cu Ateliere Fără Frontiere pentru a sprijini integrarea persoanelor vulnerabile și pentru a stimula dezvoltarea întreprinderilor sociale în România.

Foto: Facebook Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Îmi doresc ca și în România bătrânețea să fie frumoasă, să fie o a treia tinerețe!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Italia | Ministerul Muncii | Ministrul Muncii | Simona Bucura-Oprescu | Spania

Ultimele articole