O familie a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu ciuperci culese din pădure

de | 07.10.2024 16:04 | Național, Eveniment

O familie din Botoșani, formată din doi adulți și doi copii, a ajuns în stare gravă la spital după ce a consumat ciuperci otrăvitoare culese din pădure.

Deși în momentul internării se aflau în stare critică, după ce au primit tratamentul de specialitate starea lor s-a ameliorat, relatează observatornews.ro

Din ce în ce mai mulți oameni ajung în astfel de situații

Din păcate, acesta este doar unul dintre cele 15 cazuri de intoxicație cu ciuperci înregistrate în ultimele zile în județul Botoșani.

Și în județul Iași, cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din aceeași cauză. În majoritatea cazurilor, victimele au cules ciuperci din pădure fără a fi sigure de specia lor sau le-au achiziționat de la persoane neautorizate.

Medicii avertizează populația să nu mai consume ciuperci culese din pădure sau achiziționate din surse neautorizate, deoarece există riscul major de a le confunda cu cele toxice.

Din fericire, de această dată, toate persoanele intoxicate au răspuns pozitiv la tratament, însă multe astfel de ciuperci pot fi extrem de periculoase, pot să dea stări extrem de grave care pot să ducă şi la deces.

Foto descriptiv stiridinsurse.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doi argeșeni-pericol în trafic: unul conducea beat, altul cu viteză

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Botoșani | Iași | Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”

Ultimele articole