Aderarea României la Schengen și cu frontierele terestre. Comisia Europeană susține țara noastră

de | 07.10.2024 23:07 | Național, Politic

Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne, a afirmat astăzi, 7 octombrie în cadrul plenului Parlamentului European de la Strasbourg, că la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, care va avea loc joi în Luxemburg, va sublinia necesitatea ca România și Bulgaria să fie integrate în spațiul Schengen cu frontierele terestre până la sfârșitul anului, conform Agerpres.

În cadrul unei dezbateri din Parlamentul European, ce a vizat reintroducerea controalelor la frontiere de către anumite state membre ale spațiului Schengen și impactul acestor măsuri asupra zonei libere de circulație, Ylva Johansson a subliniat:

Este cea mai extinsă zonă de circulație din lume. 450 de milioane de oameni din 29 de țări pot circula liber prin Europa.”

De asemenea, comisarul a precizat că aproape 30% din populația Europei locuiește într-o regiune de frontieră, iar 50 de milioane de oameni trăiesc în imediata apropiere a unei frontiere interne.

Vă mulțumesc că ați inclus o dezbatere atât de importantă pe ordinea de zi”, a adăugat Ylva Johansson în fața eurodeputaților.

Aceasta a mai transmis faptul că reintroducerea controalelor la frontierele interne trebuie să fie o măsură temporară şi de ultimă instanţă.

Sunt atât de mândră de acest mandat. Am primit Croaţia, Bulgaria şi România în Schengen. Am luptat foarte dur pentru asta. Impactul asupra oamenilor este uriaş. Fără paşaport şi fără cozi. Asta înseamnă Europa.”

 

Bulgaria şi România au făcut tot posibilul, au pus în aplicare toate măsurile suplimentare, şi mesajul meu către miniştri la Consiliul de joi va fi să facă ultimul pas.

 

Ridicaţi controalele şi la frontierele terestre până la sfârşitul anului. O merită. A venit timpul”, a transmis Ylva Johansson.

 

Foto: Facebook

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Informația care dă fiori: Becali ar putea deschide lista AUR pentru Senat în Argeș!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | Marcel Ciolacu | Parlamentul European | Schengen