Primarul de la Beleți-Negrești a fost agresat crunt de secretară! Bărbatul a cerut ordin de protecție

de | 08.10.2024 20:00 | Din ediția tipărită, Eveniment, Rural

Peripețiile de la Primăria Beleți-Negrești nu se mai opresc. După incendierea clădirii administrației locale, asistăm la alte episoade fără precedent: primarul Marin Mihai a obținut un ordin de protecție împotriva secretarei Primăriei, Roxana Roșescu, după ce a fost agresat fizic, de două ori, de aceasta. Asistăm la o criză gravă la nivelul conducerii locale, care se perpetuează de mai mult timp, însă care acum a atins punctul culminant.

Judecătoria Topoloveni a emis săptămâna trecută, pe data de 4 octombrie 2024, un ordin de protecție pe o perioadă de o lună, impunându-i secretarului Primăriei, Roxana Roșescu, să păstreze o distanță minimă de 10 metri față de primarul Marin Mihai. Conform hotărârii instanței, această măsură se aplică cu excepția situațiilor în care prezența ambilor este necesară în fața autorităților sau a instituțiilor publice. De asemenea, instanța a ordonat controale periodice și/sau spontane pentru a verifica respectarea ordinului de protecție.

Conform Legii 217/2003 privind combaterea violenței domestice, încălcarea ordinului de protecție constituie infracțiune și atrage sancțiuni penale. Instanța a dispus ca hotărârea să fie comunicată secțiilor de Poliție în a căror rază teritorială se află locuinţa și locul de muncă al reclamantului, domiciliul pârâtei și Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, pentru luarea măsurilor ce se impun, pentru monitorizarea situației. Roxana Roșescu are dreptul de a face apel la decizia instanței în termen de trei zile de la pronunțare.

L-a strivit cu ușa, după ce acum câteva luni l-a strâns de gât

Conflictul dintre primar și secretară ar fi escaladat în ultimele luni, iar incidentul violent care a dus la solicitarea ordinului de protecție este văzut ca punctul culminant al unei relații tensionate.

Pe data de 30 septembrie, după-amiaza, Marin Mihai a dorit să își depună dosarul de consilier local și a intrat în biroul secretarului Primăriei, Roxana Roșescu, care a refuzat să i-l primească și care l-a dat afară din birou, forțat.
Primarul declară că l-a prins între tocul ușii și ușă, una din structură metalică, cu care efectiv l-a strivit ulterior.

În urma acestei agresiuni, Marin Mihai a ajuns la Urgența Spitalului Județean, cu traumatisme și dureri. Medicii au constatat că avea afectat umărul, cotul(care era vizibil umflat) și pieptul unde se observau urmele de la izbitura ușii. Ulterior primului consult, la a doua vizită la Urgență, făcută a doua zi, medicul ortoped i-a spus că există o suspiciune de fisură costală și a decis să îi imobilizeze mâna timp de 10-14 zile, cu o fașă, pentru a proteja cotul umflat.

cats 3 - Primarul de la Beleți-Negrești a fost agresat crunt de secretară! Bărbatul a cerut ordin de protecție

Această altercație vine la câteva luni după un alt episod violent, care s-a lăsat cu plângere penală. Pe data de 5 iunie, secretarul primăriei, Roxana Roșescu, a venit în biroul primarului cu anumite documente obligându-l să le semneze, după cum se arată în plângerea penală a lui Marin Mihai. Primarul a refuzat să le semneze fără să le citească și a cerut timp să le studieze.

Aceasta m-a condiționat să semnez înainte de a le citi, moment în care am refuzat, iar aceasta a încercat să îmi smulgă din mână documentele respective, cu riscul de a le rupe.
În acel moment, neajungând la niciun consens, am vrut să ies din birou pentru a evita orice conflict, repetând că semnez documentele respective, dar după ce le voi citi înainte. Astfel, numita Roșescu Roxana-Elena m-a îmbrâncit de nervi, pentru că nu am vrut să semnez pe moment, așa cum dorea ea, m-a împins cu putere din fața ușii pentru a nu ieși, mai apoi trântindu-mi ușa forțat și închizând-o, pre- meditând ce va urma. Aceasta s-a repezit cu o forță brutală în mine, înfigând mâinile în jurul gâtului meu, strângându-mă cu putere și încercând să mă omoare. În momentul în care mă sugruma, aceasta nu înceta să țipe, să adreseze injurii la adresa mea, dar și a familiei mele, blestemându-mă pe mine, pe copiii mei și pe soția mea. Repetând că îmi blesteamă copiii și soția să moară, precum și pe mine, dorindu-și ca toți membrii familiei mele să moară.

În acele momente teribile în care secretara Primăriei mă strângea de gât și încerca să mă omoare/să îmi ia aerul, simțeam că rămân fără aer și nu mai puteam să respir, însă pe fața acesteia se vedea satisfacția ca și cum și-ar dori să mă vadă mort, dând dovadă de un sadism ieșit din comun. Cu puterea care mi-a mai rămas încercam să-i repet că sun la Poliție, să îmi dea drumul, astfel aceasta s-a panicat și mi-a dat drumul.”, a relatat Marin Mihai în fața organelor legii.

Atât pentru primul episod, cât și pentru cea mai recentă agresiune, Roxana Roșescu s-a ales cu plângeri penale, la care se adaugă ordinul de protecție emis săptămâna trecută de Judecătoria Topoloveni.

La rândul lui, Mihai Marin este cercetat pentru incendierea primăriei, care a avut loc în decembrie 2021. Mihai Marin a fost în arest din decembrie 2021 până în iulie 2022. Ulterior, a fost plasat în arest la domiciliu, apoi a fost pus sub control judiciar, iar din ianuarie 2024 a revenit la conducerea administrației locale.

 

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alina Gorghiu: ”Trăiesc de 20 și ceva de ani în politică momente și momente de abuzuri constante, ca orice femeie din Parlament”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Judecătoria Topoloveni | Parlament | Topoloveni | Vedea