Peste 2 tone de ajutoare au ajuns la sinistrații din Galați, cu sprijinul comunității din Mioveni

de | 10.10.2024 18:00 | Mioveni, Administrație, Din ediția tipărită

În sprijinul persoanelor afectate de inundațiile devastatoare din județul Galați, Primăria Mioveni a inițiat o campanie de donații între 18 și 25 septembrie. Cetățenii au răspuns cu generozitate, dornici să ofere ajutor celor care se află în dificultate, mulți dintre ei pierzând tot ce aveau.

Campania a reușit să adune peste două tone de alimente neperisabile, lenjerie, pilote, pături, perne și produse de igienă. Transportul cu ajutoare a ajuns săptămâna trecută la destinație, fiind predat reprezentanților Crucii Roșii Galați, care vor asigura suportul necesar pentru cei afectați de inundații.

Am strâns peste 2 tone de alimente neperisabile, lenjerie, pilote, pături, perne și produse de igienă. În această dimineață, transportul a plecat către Crucea Roșie Galați. Mulțumim tuturor unităților de învățământ, elevilor, profesorilor, persoanelor care au donat, precum și societăților SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL și SC Servicii Generale Mioveni SRL pentru sprijinul acordat.”, a declarat Primăria Mioveni.

De asemenea, în ultimele săptămâni, pompierii argeșeni au fost activi în sprijinul sinistraților din Galați. Săptămâna trecută, un nou contingent format din 32 de cadre ale ISU Argeș a fost trimis în zonele afectate de viitură, având misiunea de a oferi asistență comunităților care trebuie curățate și locuințelor în care proprietarii nu pot reveni.

La jumătatea lunii septembrie, județele Galați și Vaslui au fost grav afectate de inundații. Apele învolburate au provocat pierderi de vieți omenești, distrugând mii de case, închizând drumuri și evacuând sute de oameni, care au rămas fără agoniseala de o viață. Viitura a înghițit locuințe, mașini și animale, iar ajutorul a venit din partea pompierilor, al jandarmilor și al polițiștilor.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Exercițiu de amploare desfășurat de ISU Argeș în comuna Oarja

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare: