Încep înscrierile la nivel local. Fermierii argeșeni pot solicita granturi pentru a depăși efectele secetei

de | 11.10.2024 17:59 | Mioveni, Administrație

Fermierii din județul Argeș care au fost afectați de seceta pedologică recentă au acum o oportunitate importantă de a beneficia de sprijin financiar prin granturi. De altefl, potrivit informării publicate de administrația locală din Mioveni, specialiștii din cadrul Direcției Agricole Județene (DAJ) se vor deplasa direct la unitățile administrativ-teritoriale pentru a oferi asistență și a simplifica procesul de aplicare. Fermierii sunt încurajați să participe activ și să se prezinte cu documentele necesare pentru a asigura o bună derulare a programului de granturi.

Fermierii și producătorii agricoli afectați de seceta pedologică din perioada septembrie 2023 – august 2024 pot depune cererile pentru a beneficia de granturi. Specialiștii Direcției Agricole Județene (DAJ) Argeș vor veni în sprijinul celor interesați, deplasându-se la sediile unităților administrativ-teritoriale (UAT-uri), conform unui calendar ce va fi anunțat în curând, în funcție de publicarea actului normativ de reglementare.

Pentru a facilita procesul și a se încadra în termenul scurt de aplicare, reprezentanții DAJ vor aduce cererile pretipărite.

Fermierii titulari sau reprezentanții legali trebuie să se prezinte personal cu actul de identitate în original.

În cazul societăților comerciale, este necesar și un extras de cont de trezorerie dedicat granturilor (cu excepția contului pentru motorină)”, punctează cei din administrația locală din Mioveni în informarea publicată pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: FB Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vremea până la jumătatea lunii noiembrie. Ce ne așteaptă?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Mioveni | Primăria Orașului Mioveni