Argeș. Depistați de polițiști transportând material lemnos peste cantitatea justificată cu documente

de | 13.10.2024 20:35 | Județean, Eveniment

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, care acționau în seara de 12 octombrie în cadrul unei activități cu efective mărite pe raza de competență, au depistat trei cșoferi care efectuau transport de material lemnos cu autoutilitare, pe DJ 6778A, pe raza comunei Tigveni, prezentând pentru verificări documente specifice.

Din primele verificări au rezultat suspiciuni referitor la faptul că mijloacele de transport aveau încărcat mai mult material lemnos, polițiștii efectuând verificări suplimentare, cu sprijinul unor specialiști silvici.

Astfel, a rezultat că într-o autoutilitară condusă de un bărbat de 39 de ani se găsea cantitatea de 1,464 mc material lemnos peste cantitatea justificată, în altă autoutilitară, condusă de un bărbat de 37 de ani, se găsea cantitatea de 1,637 mc material lemnos peste cantitatea justificată iar în a treia utilitară, condusă de un tânăr de 19 ani, în urma verificărilor efectuate a rezultat că se găsea o cantitate de 0,699 mc de material lemnos peste cantitatea a cătrei proveniență legală era justificată.

În urma abaterilor șoferii mijloacelor de transport au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice. Totodată cantitățile de material lemnos fără proveniență legală au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Șuici, informează polițiștii argeșeni.

 

Foto Monitorul de Vrancea

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mai mulți agenți economici din Curtea de Argeș amendați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Tigveni | Vrancea